Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvi susreti četvrtfinala KEP-a

Boćari Istre Poreč pobijedili su u prvom susretu četvrtfinala europskog Kupa prvaka na gostovanju u predgrađu Ilirske Bistrice sa 12:10 viceprvaka Slovenije Zabiče, dok su istovremeno boćari Pule u svojoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda s istim rezultatom izgubili od francuskog Saint Vulbasa.

Porečani, oslabljeni za ne igranje ozlijeđenog Stevena Benolića, su na gostovanju u Sloveniji tijekom susreta s domaćinima, za koje nije igrao Dinko Beaković koji se oporavlja od operativnog zahvata, bili uvjerljiviji nego što to krajnji rezultat govori s obzirom na to da su uoči zadnje serije klasičnih igara vodili s uvjerljivih 10:4, te je na kraju Vedran Špelić pobjedom u disciplini pojedinačno klasično nad nekadašnjim članom Trio Buzeta i Pazina Davidom Širceljom samo potvrdio ukupan trijumf gostiju. Špelić je bio i najučinkovitiji u redovima hrvatskog prvaka s obje pobjede s obzirom na to da je prethodno u bližanju i izbijanju u krug pobijedio i Davidovog brata Igora. Joško Mardešić i Ivan Lukšić sudjelovali su u osvajanju po tri poena za Istru.

Povukao Istru do pobjede - Vedran Špelić
Povukao Istru do pobjede - Vedran Špelić

 

Na Verudi Puljani su pružili odličan otpor aktualnom prvaku Europe i Francuske, na kraju su poraženi s minimalnih 12:10, premda je isti takav rezultat vrlo lako mogao biti i u korist domaćina. Na koncu se pokazalo da su na stranu Francuza presudile brzinske discipline u kojima se znalo da gosti imaju i ponajbolje boćare svijeta, premda su domaćini i u tim igrama zaostali sa najviše četiri pogotka. Nakon pobjeda Petra Barliana i Darijana Živolića u krugovima, te Suada Zemunovića u preciznom izbijanju Pula je i vodila 6:4, a u završnoj seriji i pola sata prije kraja pitanje ukupnog pobjednika i dalje je bilo otvoreno. Pulska trojka već tada je imala uvjerljivo vodstvo, dok su Barlian i Luka Faraguna u paru gubili 6:0, tako da se susret lomio u vrlo izjednačenom drugom paru i nadmetanju Živolića i Sebastiena Mourgesa u disciplini pojedinačno klasično. Na kraju su trojka i Živolić uspješno igre priveli u svoju korist, ali Mario Percan i Zemunović u paru nisu uspjeli do trijumfa nad francuskim reprezentativcima Sebastienom Belayem i Jeromeom Benoitom tako da je ukupna pobjeda otišla na stranu St. Vulbasa. Čak je drugi par Puljana, nakon što je u ulozi bližača Faragunu zamijenio Dean Babić, doveo svoju igru u neizvjesnost približivši se pri samom kraju na minimalan zaostatak 6:5, ali presudan korak ka pobjedi nije uspio napraviti. U redovima Pule valja istaći dobru igru Barliana, pogotovo 27 ostvarenih punata u krugovima.

Uzvratni susreti se igraju 1. lipnja.

Dobra igra dovoljna tek za minimalan poraz - Petar Barlian
Dobra igra dovoljna tek za minimalan poraz - Petar Barlian

 

Izvješća sa susreta:

PULA - SAINT VULBAS

ZABIČE - ISTRA POREČ

BRB IVREA - LA PAROSINA

TRATA - BALARUC LES BAINS

Natrag