Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Hrvatska juniorska liga - skupina Istra

Zaostalim susretom 4. kola u kojem je juniorska ekipa Boćarskog kluba Pula u boćarskoj dvorani SRC Veli Jože pobjedila Istra Poreč završeno je natjecanje u ovosezonskoj Hrvatskoj juniorskoj ligi - skupina Istra.

Drugu sezonu za redom prvo mjesto osvojila je ekipa BK Pula koja je kroz sezonu ostvarila pet pobjeda i jedan poraz, na gostovanju od Pazina. 

Juniori Pule - najbolji u HJLB - skupina Istra
Juniori Pule - najbolji u HJLB - skupina Istra

 

Na kraju natjecanja su mladi Puljani i Pazinjani osvojili isti broj bodova, te su stoga o prvom mjestu odlučili njihovi međusobni susreti u kojima je Pula kod kuće pobjedila Pazin 16:6, dok su Pazinjani u svojoj dvorani slavili sa 12:10.

Juniorska ekipa BK Pule je ligu odigrala u sastavu: Ana Stančić, Ema Maršanić, Tian Baričević, Toni Cetina, Manuel Peršić, Matija Nadenić, Eric Vitasović i Mikele Jelenić. Voditelj: Veljko Žufić.

Osvajanjem prvog mjesta u HJBL - skupina Istra Pula je stekla pravo izravnog nastupa na završnom turniru lige, dok će Pazin kao drugoplasirana momčad, protiv riječkog Vargona, drugoplasirane momčadi skupine Primorje, nastupiti u jednom susretu doigravanja za plasman na Final Four.

Termini susreta doigravanja i završnog turnira još nisu određeni.

Natrag