Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Tijesnom pobjedom 14:12 i boćari Istre Poreč osvojili su sva tri boda na za njih uvijek neugodnom gostovanju u Metkoviću te tako ostali u ravnopravnoj utrci za naslov prvaka Hrvatske sa Pulom i Bistonom iz Baške Vođe. Naime, i Puležani i Baškovođani su već ove sezone također slavili pobjede u Metkoviću.

Premda bez Marka Jerčića i sa Markicom Dodigom koji je igrao samo u jednom paru u posljednjoj fazi susreta Metkovci su pružali snažan otpor lideru i aktualnom državnom prvaku, vodili 6:2 nakon prve serije igara i 8:4 nakon brzinskog izbijanja, a nakon što je izvrsni iskusni Metkovac Mile Vidović u bližanju i izbijanju u krug sa 27:24 dobio Matea Načinovića ukupan rezultat je i dalje bio poravnat 10:10. No dva porečka para su u završnici pobjedama ipak osigurali da sva tri boda iz doline Neretve otputuju u Istru. Dejan Tonejc je u redovima Porečana sudjelovao u osvajanju šest poena.

Jedan od pobjedničkih parova Istre - Marino Križmanić i Nenad Tadić. Snimio: Manuel Paljuh
Jedan od pobjedničkih parova Istre - Marino Križmanić i Nenad Tadić. Snimio: Manuel Paljuh

 

Pula je na gostovanju u Zagrebu pobijedila Zrinjevca 18:8 u susretu koji se, s obzirom da su Vrtlari daleko od plasmana u Ligu za prvaka, igrao tek za prestiž i zbog propozicija natjecanja ostati će nevaloriziran u nastavku sezone. Poveli su Puležani s visokih 7:1, a na ulasku u završnu fazu susreta imali visoko vodstvo 13:5. Gracija Stjepčević je u redovima pobjednika sudjelovao u osvajanju šest poena, a potrebe da igra i četvrtu igru nije ni bilo, dok je Joško Buterin dodao pet poena.

U sljedećem kolu u velikom derbiju Istra Poreč će ugostiti Bistona kojeg je jesenas pobijedila na gostovanju (14:12). Pulu pak u njihovoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda očekuje dvostruki program u kojem se očekuju obje pobjede domaćina. Puležani će prvo u subotu u redovnom 12. kolu ugostiti riječki Vargon, dok će se u nedjelju također od 15 sati u zaostalom susretu 6. kola sastati sa Svetim Jakovom iz Jadranova koji s Metkovićem bodovno poravnat rame uz rame vodi veliku borbu za plasman u Ligu za prvaka. 

 

U istarskom derbiju vodeći Pazin je na gostovanju u Boćarskom centru Edi Ritoša u Sv. Mariji na Krasu sa 16:10 pobijedila domaći Umag i takom mu znatno otežala pozicije za eventualni plasman u Ligu za prvaka, iako svi izgledi Umageža još uvijek nisu izgubljeni. Premda ponovno bez Alena Guština Pazinjani su pitanje pobjednika riješili već nakon štafetnog izbijanja s nedostižnim vodstvom 15:3, a domaćini su ponovno slab ulov imali u tehničkim disciplinama u kojima ni poen nisu osvojili. Funtana je očekivano kao domaćin sa uvjerljivih 20:6 pobijedila fenjeraša Kukuljanovo.

U sljedećem kolu Funtanjani već u subotu gostuju u Marinićima kod Sv. Roka iz Klane koji u zadnja tri kola igra susrete s ukupno tijesnim rezultatima. U nedjelju Pazin igra derbi kod kuće sa riječkim Lučkim radnikom koji je nanizao tri pobjede, dok istovremeno Umag gostuje na riječkoj Podvežici kod Kukuljanova u susretu u kojem samo pobjeda ostavlja goste u igri za plasman u Ligu za prvaka.

 

U istarskom derbiju Hrvatske ženske lige Pula je na gostovanju s uvjerljivih 20:4 pobijedila Rudar Labin. U sljedećem kolu očekuje se sigurna pobjeda Puležanki kod kuće nad riječkom Drenovom, dok će Labinjanke također na domaćem terenu do prve pobjede sezone nastojati stići u nadmetanju s Marinićima.

Natrag