Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Proglašenja najboljih sportaša

Boćari Istre Poreč drugu su godinu za redom proglašeni najboljom momčadi Grada Poreča na tradicionalnoj svečanosti Dan porečkog sporta koja je u organizaciji porečke Sportske zajednice održana u kazalištu Pučkog otvorenog učilišta.

Boćari Istre Poreč, najbolja porečka momčad za 2023
Boćari Istre Poreč, najbolja porečka momčad za 2023

 

Boćari porečkog superligaša prošle su godine (2023.) drugi puta u klupskoj povijesti u istoj godini osvojili duplu krunu, prvenstvo i kup Hrvatske, te im je stoga na svečanosti u gradskom kazalištu pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Tihana Mikulčić uručila zasluženo priznanje. Isti je uspjeh, osvajanje državne duple kruge, Istra ostvarila i prije točno 20 godina, 2003..

Nenad Tadić, dokapetan Istre Poreč
Nenad Tadić, dokapetan Istre Poreč

 

Na istoj je svečanosti priznanje za poseban sportski uspjeh pripao Boćarskom klubu Špadići koji je prošle godine osvojio naslov prvaka u 1. A IBL i plasirao se u državni rang natjecanja, 2. HBL Istra - Primorje. Nagradu je iz ruku Uga Mussiza, zamjenika porečkog gradonačelnika u ime BK Špadići primio tajnik kluba Dino Legović. Istu nagradu za sportski uspjeh dobio je i Ženski rukometni klub Poreč, prvak 3. HRL zapad i novi član 2. HRL zapad.

Dino Legović (lijevo), BK Špadići
Dino Legović (lijevo), BK Špadići

 

Za najbolje sportaše Poreča za 2023. proglašeni su kuglačica Nataša Ravnić i rukometaš Matija Rađaković, a za najbolju ekipu kuglačice Istre.

Natrag