Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Vrlo uspješan start u nastavak sezone 1. HBL sjever ostvarila su sva tri istarska kluba, Funtana, Umag i Pazin osvojivši ukupno sedam od mogućih devet bodova, premda su dvije istarske momčadi igrale u gostima.

Funtanjani četvrti uzastopni susret ne znaju za poraz, a u Zagrebu su protiv Ante Starčevića sa 16:10 ostvarili drugu uzastopnu gostujuću pobjedu. Vodili su gosti iz Funtane u Zrinjevcu nakon prvog brzinskog izbijanja s maksimalnih 10:0, ali su osvajanje sva tri boda ipak morali potvrđivati u završnoj fazi ogleda. Funtanu je do pobjede predvodilo ovosezonsko pojačanje, Emilio Bošković, koji je sudjelovao u osvajanju šest poena.

Novu godinu otvorili pobjedom - Mirko Perhat, Funtana
Novu godinu otvorili pobjedom - Mirko Perhat, Funtana

 

Umageži su na gostovanju u Marinićma protiv Svetog Roka iz Klane osvojili drugi gostujući bod (13:13) dok domaćini i dalje ne znaju za pobjedu ove sezone. Premda gostima ovom prigodom ostaje žal i za pobjedom jer su nakon preciznog izbijanja vodili sa 12:4. U redovima umaškog kluba debiriao je Sandro Ladavac, pristigao iz redova zagrebačkog Zrinjevca, koji se već u svom prvom nastupu u umaškom dresu pokazao pojačanjem osvojivši u tri nastupa pet od mogućih šest poena.

Pazin je, ponovno bez Alena Guština u sastavu, upisao i šestu pobjedu sezone iz isto toliko igranih susreta. U svojoj dvorani Boćarskog centra Aleksandar Anzur Pazinjani su se lako, sa 20:6 obračunali sa fenjerašem Kukuljanovim koje je s druge strane upisalo svih šest poraza. Raduje činjenica da su i ovaj put u redovima Pazinjana bodove osvajali 21-godišnji Marin Cetina, 15-godišnji Mateo Stihović i tek 14-godišnji Tino Majcan.

U sljedećem kolu u Josipovcu kraj Osijeka derbi igraju dvije vodeće momčadi lige Sv. Luka, koji je kod kuće do sada upisao sve tri pobjede, i Pazin. Funtana će u Labincima ugostiti riječki Lučki radnik, dok je Umag zbog zauzetosti BC-a Edi Ritoša u Sv. Mariji na Krasu zamijenio domaćinstvo sa Antom Starčevićem, te će se njihov susret odigrati u Zagrebu, u boćarskom domu Zrinjevac, u nedjelju, 21. siječnja s početkom u 13 sati.

U Super HBL, zbog reprezentativnog turnira u Francuskoj, odgođeni su susreti oba istarska superligaša, Pula - Sv. Jakov i Istra Poreč - Zrinjevac. U ostalim susretima Metković je na riječkoj Podvežici pobijedio Vargona lakše nego što to krajnji rezultat 14:12 govori, jer su gosti nakon štafetnog izbijanja vodili s nedostižnih 14:4. Biston je pak na gostovanju u Župi dubrovačkoj očekivano uvjerljivo savladao dubrovačku Hajduk Rašicu 23:3.

U sljedećem kolu oba istarska superligaša očekuju izuzetno zahtjevna gostovanja, Puljane u Metkoviću, a vodeće Porečane u Rijeci protiv Sv. Jakova iz Jadranova.

U Hrvatskoj ženskoj ligi Pula je na gostovanju u Rijeci pobijedila Drenovu 16:8, dok je Rudar Labin na gostovanju na otoku Visu protiv Komiže pretrpio još jedan uvjerljiv poraz 22:2, odnosno upisao već peti poraz sezone u isto toliko odigranih susreta. U sljedećem kolu Labinjanke kod kuće čeka novi težak posao, susret sa Čavlima ŠB, dok će Puljanke u nedjelju, 21. siječnja u boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda imati dvostruki program. Prvo će prijepodne od 10 sati u susretu redovnog 6. kola ugostiti Mariniće, a potom će poslijepodne, od 16 sati sa Kastvom odigrati zaostali susret 5. kola.

Natrag