Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Imenovani izbornici za 2024.

Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza imenovao je izbornike hrvatskih reprezentacija za tekuću 2024. godinu.

U odnosu na prošlu, 2023. godinu do promjene je došlo na dužnosti izbornika seniorki koju je ponovno, nakon dvije godine, preuzeo Romano Grižančić, dugogodišnji trener ženske ekipe Boćarskog kluba Rudar Labin.

Grižančić je izborničku dužnost seniorki zaključno sa 2021. več uspješno obnašao šest uzastopnih godina za koje vrijeme su hrvatske reprezentativke na svjetskim i europskim prvenstvima, te mediteranskim igrama osvojila po tri zlatne i srebrne, te pet brončanih medalja, a reprezentacija je na ekipnom Svjetskom kupu u turskom Mersinu osvojila srebrno odličje.

Hrvatske reprezentativke s izbornikom Romanom Grižančićem 2019. na Svjetskom kupu u Turskoj
Hrvatske reprezentativke s izbornikom Romanom Grižančićem 2019. na Svjetskom kupu u Turskoj

 

Hrvatske seniorske u tekućoj godini kao najvažnije natjecanje očekuje Europsko prvenstvo odigravanje kojeg je predviđeno u listopadu, ali točno vrijeme i mjesto odigravanja još nije poznato.

Nakog Grižančića žensku reprezentaciju su po jednu godinu vodili Dean Klarić 2022. i Čedo Vukelić prošle, 2023. godine.

Na ostalim izborničkim pozicijama nije bilo promjena pa je tako izbornik seniora i dalje Vjekoslav Matetić koji je ujedno i direktor svih hrvatskih reprezentacija, Tomislav Kolobarić i dalje ostaje izbornik mlađih seniora (do 23 god.), a Čedo Vukelić juniora (do 18 god.).

Natrag