Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prijateljski susret seniorskih reprezentacija

Pomlađena hrvatska seniorska reprezentacije, za koju je nastupao i prvotimac Pule Joško Buterin, uz braću Peru i Marina Ćubela (Biston, Baška Voda) i Karla Šabana, te dvojicu donedavnih juniora Filipa Klarića i Lovru Šipeka (Sveti Jakov, Jadranovo), bez Marina Milićevića (Biston), predvođena izbornikom Vjekoslavom Matetićem, pobijedila je u prijateljskom susretu u Postojni Sloveniju za koju ovom prigodom nije igrao prvotimac Istre Poreč Dejan Tonejc.

 

Uoči Svjetskog prvenstva za mlade u alžirskom Oranu i seniorskog Europskog prvenstva u Grudama (BiH), hrvatski i slovenski boćari odigrali su u Postojni čak 20 igara, a Hrvati su slavili rezultatom 24:16.

Buterin je na tom susretu nastupio u pet igara i upisao tri pobjede, u paru zajedno sa Klarićem 7:2 nad Markom Švarom i Erikom Čehom, u preciznom izbijanju 20:14 nad Švarom, te u bližanju i izbijanju u krug nad nekadašnjim članom Trio Buzeta Jurom Kozjekom 22:17, dok je izgubio u disciplini pojedinačno klasično 11:1 od Kozjeka koji je europski i četverostruki svjetski prvaka u ovoj disciplini, te u preciznom izbijanju 13:5 od Tadeja Premrua.

Zanimljivo je da je najučinkovitiji u našoj reprezentaciji bio jedan od najmlađih 19-godišnji Klarić koji je nastupio u čak šest igara i upisao pet pobjeda i jedan remi. S druge strane Šaban je u četiri nastupa upisao sva četiri poraza. Aktualni svjetski prvaci u parovima Šaban i Marin Ćubela su ovom prigodom upisala dva poraza, od Švare i Žana Sodeca s tijesnih 10:9, te Švare i još jednog bivšeg člana Trio Buzeta Anže Petriča 10:6. Hrvatski reprezentativci dobili su sve tri igre u krugovima i obje u štafetnom izbijanju, dok su izgubili sve tri igre u disciplini pojedinačno klasično.

Izvješće sa susreta možete preuzeti OVDJE

Natrag