Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Raše i porečkih Špadića, zajedno s vinodolskim Zagonom, sa po dvije pobjede predvode ligašku karavanu u 2. HBL Istra - Primorje nakon dva odigrana kola.

Zanimljivo je da su oba istarska lidera u prva dva kola na gostovanjima pobijedili Kastav, Raša u prvom kolu 18:6, a Špadići u drugom kolu 14:10 nakon što je Steven Benolić u samoj završnici susreta pogodio balina. Raša je pak u drugom kolu kod kuće savladala Lovran istim rezultatom s kojim je u prvom kolu slavila u Kastvu. U prvom istarskom derbiju sezone Ročko Polje je kod kuće pobijedilo Lindar 14:10 i tako goste nakon dva odigrana kola ostavilo na začelju, jedinog uz Kastavce još uvijek bez osvojenog boda. U sljedećem kolu upravo dva vodeća istarska kluba, Špadići i Raša igraju derbi kola. 

Nakon poraza pulske Verude u Ladićima 13:9 Svetvinčenat je s domaćom pobjedom nad novajlijom Červarom ostao jedini klub bez poraza na čelu 1. A IBL. S druge strane u derbiju začelja Rudar Labin je na domaćem terenu ostvario prvu pobjedu sezone i tako svog gosta Vrha ostavio jedinog još uvijek bez pobjede ove sezone. Ladići i Svetvinčenat igraju derbi sljedećeg kola.

Nakon dvije startne domaće pobjede nad Valturom 15:7 i Slogom iz Svetog Martina 16:6 Divšići su u 1. B IBL nastavili u ritmu pobjeđivanja i na prvom ovosezonskog gostovanju savladavši u Kozarima Istru 14:8 te jedini u ligi nakon tri odigrana kola imaju maksimalan broj bodova. Juricani su pak na prvom ovosezonskom domaćinstvu upisali i treći poraz, uvjerljiv od Potpićna 18:4, te za sada ne uspijevaju pratiti ritam većine članova lige. Divšići i Vodnjan igraju susjedski derbi sljedećeg kola.

Milan Celija, Divšići. Foto: Glas Istre. Snimio: Milivoj Mijošek
Milan Celija, Divšići. Foto: Glas Istre. Snimio: Milivoj Mijošek

 

Roč je u 2. IBL sjever nakon tri kola jedini ostvario sve tri pobjede, čak dvije na gostovanjima, od kojih zadnju nad Svetim Lovrečom mladima 13:7. Vižinada je kod kuće protiv Nove Vasi osvojila prvi bod sezone (10:10), ali su Montižana i Tar Vabriga nad Oslićima i Selinom sa po 12:8 upisali prve pobjede, dako da je Vižinada ostala usamljena na začelju.

U 2. IBL jug isti učinak kao i Roč na sjeveru, sa sve tri pobjede od kojih dvije gostujuće imaju Stepčići koji su u zadnjem susretu u općinskom derbiju na gostovanju nadvisili Kršan 11:9. Kršanci su i dalje bez osvojenog boda kao i, iznenađujuće, Brajkop koji je također upisao tri poraza, kod kuće već drugi, ovoga puta od Raklja 11:9.

Što se 3. IBL tiče nakon tri odigrana kola maksimalan učinak imaju Montarol iz Murina u skupini sjever I, porečka Mate Balota u skupini sjever II, Rovinjsko Selo i Barat u skupini jug I i Polet iz Snašića u skupini jug II. S druge strane bez osvojenog boda i dalje su Marušići, Sveti Lovreč, Šajini, Šorići Putini, Jedinstvo iz Nedešćine i Eržišće. U sljedećem kolu od županijskih trećeligaških susreta najveću pozornost privlači gostovanje Poleta u Svetom Petru u Šumi kod Purisa.

Natrag