Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Kreće Druga HBL Istra - Primorje

Drugog vikenda u rujnu, točnije u subotu, 9. rujna 2023. počinje natjecanje u 2. HBL Istra - Primorje, trećem rangu ligaškog natjecanja u Hrvatskoj u kojem će istarsko boćanje za razliku od prošlogodišnjih šest, ove sezone predstavljati četiri kluba.

Akualni prvak Umag je naime prešao u 1. HBL sjever, dok su iz lige između ostalih ispali Rudar Labin i Svetvinčenat. Tako će uz tri starosjedioca, Rašu, Lindar i Ročko Polje novi istarski adut u ovom rangu natjecanja biti akualni prvak 1. A IBL, porečki Špadići.

U prvom subotnjem kolu Lindar će ugostiti Lovran koji se prošle sezone natjecao u 1. HBL sjever i koji je za novu sezonu dosta izmijenio sastav, između ostalih ostao bez Aleksandra Bradičića i Siniše Brkljače. Ročko Polje, koje će u novom sezoni nastupati bez Vedrana Glavića koji je otišao u Istru Poreč, u prvom kolu gostuje kod još jednog bivšeg prvoligaša, Podhuma u Dražicama, za kojeg od ove sezone nasupa i nekadašnji prvoligaški nogometni prvotimac Rijeke Sandro Klić. Špadići, koje će se novom ligaškom drušvu predstaviti sa igračima superligaškog iskustva kao što su Steven Benolić i Igor Vretenar, te iskusni Robi Jurman, u prvom kolu ugošćuju čavjanski Krenovac, dok će Raša gostovati kod Kastva kojo je ostao bez Emilia Boškovića koji je prešao u Funtanu.

Zoran Radić, Raša. Foto: labinskakomuna.eu
Zoran Radić, Raša. Foto: labinskakomuna.eu

 

U prvom dijelu prvenstva, zaključno sa 21. listopada odigrati će se sedam kola, nastavak sa preostalih 11 kola slijedi od 20. travnja do 29. lipnja. Novina je da se susreti lige više nakon dugi niz godina više neće igrati nedjeljom, već subotom od 15 sati. Raša će međutim, sve svoje domaće susrete sa klubovima iz Primorsko-goranske županije igrati nedjeljom kako bi u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta za boćaje na otvorenom mogla koristiti Gradsko boćališe Labin.

Natrag