Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

13. Petoboj nacija "Aleksandar Anzur - Alphonse Lagier Bruno"

Hrvatska boćarska reprezentacija osvojila je 13. ABC petoboj nacija "Aleksandar Anzur - Alphonske Lagier Bruno", reprezentativni momčadski turnir na kojem uz Hrvatsku tradicionalno nastupaju Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija, a koji je od 1. do 3. rujna 2023. odigran u crnogorskom Tivtu.

Naši su reprezentativci na turniru pobijedili Srbiju, Sloveniju i BiH, ali su nakon dugi niz godina izgubili jedan susret, ovoga puta od domaćina Crne Gore, predvođenom prvotimcem Pula Gracijom Stjepčevićem. No, bez obzira na taj poraz Hrvatska je ponovno osvojila turnir zahvaljujući izravnoj pobjedi nad Slovenijom, predvođenom novim članom Istre Poreč Dejanom Tonejcem, s kojom je na koncu turnira imala isti broj bodova.

Valja uzeti u obzir da je Hrvatska na ovogodišnjem petoboju nastupila u kombiniranom sastavu, bez braće Pere i Marina Ćubela (Biston, Baška Voda), te su uz Marina Milićevića (Biston) i Karla Šabana (Sveti Jakov, Jadranovo) momčad ovom prigodom činili mlađi seniori Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) i Duje Pirić (Naklice, Omiš) i dojučerašnji juniori Filip Klarić i Lovro Šipek (Sv. Jakov), a selekciju je umjesto seniorskog izbornika Vjekoslava Matetića vodio mlađeseniorski izbornik Tomislav Kolobarić.

Karlo Šaban, Sv. Jakov
Karlo Šaban, Sv. Jakov

 

Rezultati:

1. kolo:
🇷🇸 Srbija -  🇭🇷  Hrvatska 0:14 IZVJEŠĆE
🇲🇪 Crna Gora -  🇧🇦 BiH 5:9 IZVJEŠĆE
2. kolo:
🇭🇷 Hrvatska - 🇸🇮 Slovenija 10:4 IZVJEŠĆE
🇷🇸 Srbija - 🇧🇦 BiH 2:12 IZVJEŠĆE
3. kolo
🇸🇮 Slovenija - 🇧🇦 BiH 8:6 IZVJEŠĆE
🇲🇪 Crna Gora - 🇷🇸 Srbija 12:2 IZVJEŠĆE
4. kolo
🇷🇸 Srbija - 🇸🇮 Slovenija 4:10 IZVJEŠĆE
🇲🇪 Crna Gora - 🇭🇷 Hrvatska 8:6 IZVJEŠĆE
5. kolo:
🇭🇷 Hrvatska - 🇧🇦 BiH 10:4 IZVJEŠĆE
🇲🇪 Crna Gora - 🇸🇮 Slovenija 6:8 IZVJEŠĆE
Natrag