Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prijateljski susret seniorskih reprezentacija

Hrvatska seniorska boćarska reprezentacija za koju je nastupao i prvotimac Pule Joško Buterin, uz Marina Milićevića, Peru i Marina Ćubela (Biston, Baška Voda), Karla Šabana (Sveti Jakov, Jadranovo) i Luku Gašpara (Zrinjevac, Zagreb), predvođena izbornikom Vjekoslavom Matetićem, gostovala je u Grudama gdje će se ove godine od 4. do 7. listopada održati Europsko prvenstvo, te je s domaćom Bosnom i Hercegovinom odigrala prijateljski susret.

Joško Buterin, Pula
Joško Buterin, Pula

 

Nakon čak 20 odigranih igara u disciplinama pojedinačno klasično, parovi, bližanje i izbijanje u krug, te brzinsko, štafetno i precizno izbijanje hrvatski reprezentativci su slavili uvjerljivu pobjedu rezultatom 48:12.

Buterin je na tom susretu nastupio u sedam igara te ostvario šest pobjeda i jedan poraz. Joško je dva puta pobjedio prvotimca novog superligaša, dubrovačkog Hajduka Rašica Josipa Glavinića, u disciplini pojedinačno klasično 12:4, te u preciznom izbijanju 13:9, a u pojedinačnoj igri je pobijedio i Josipa Glavaša 13:9. U preciznom izbijanju je dva puta savladao Ivana Galića (Biston) 22:14 i 17:9, a u krugovima je nadvisio Maria Grančića iz Imotskog 22:21, dok je jedini poraz 27:24 doživio u krugovima u kojim se dva puta ogledao s Grančićem.

Hrvatski reprezentativci su na susretu očekivano dobili svih osam igara u brzinskim disciplinama, dok su najviše problema imali u krugovima u kojima su od četiri igre po dvije dobili i izgubili.

Izvješće sa susreta možete preuzeti OVDJE

Natrag