Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Osmina finala Kupa prvaka

Pobjedom u Beogradu, na boćališu Sportskog centra Bežanija, nad domaćim Novim Beogradom 13:9 u prvom susretu osmine finale europskog Kupa prvaka boćari Pula napravili su prvi, veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Detalj sa susreta Novi Beograd - Pula
Detalj sa susreta Novi Beograd - Pula

 

Za plasman među osam najboljih klubova Europe Puljanima je u uzvratu koji se 3. lipnja 2023. igra u njihovoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda dovoljan i remi. U slučaju pak pobjede Beograđana u uzvratu bilo kojim rezultatom plasman u četvrtfinale će se odlučivati u dodatnoj igri, svojevrsnim boćarskim produžecima.

U prvom susretu u Beogradu aktualni viceprvaci Hrvatske su do svoje prve međunarodne gostujuće pobjede u svojoj trećoj sezoni natjecanja u KEP-u stigli napravivši presudnu prednost pobjedama u oba precizna izbijanja u kojima su pulski boćari savladala u toj disciplini skromne Beograđane, Petar Barlian Miloša Milakovića, a Joško Buterin nekadašnjeg europskog i dvostrukog svjetskog prvaka u toj disciplini Markicu Dodiga, dugogodišnjeg i najboljeg boćara Metkovića svih vremena koji od ove europske sezone igra za Novi Beograd. Pulu je do slavlja predvodio Gracija Stjepčević koji je sudjelovao u osvajanju šest poena i završio ogled bez poraza u četiri nastupa.

U prvom europskom vikendu dobili smo i peti klub koji se pridružio prvacima četiri najveće boćarske sile svijete, talijanskoj BRB Ivrei, francuskom Balaruc Les Bainsu, slovenskoj Trati iz Škofja Loke i hrvatskoj Istri Poreč u četvrtfinalu. Talijanski viceprvak La Perosina, u čijim redovima nastupa hrvatski internacionalac Leo Brnić, je očekivano u oba susreta osmine finala pobijedio francuski Cervin.

Izvješća sa susreta:

Prvi susreti osmine finala:

NOVI BEOGRAD (SRB) - PULA (HRV) 9:13

MAINI, BUDVA (CG) - ILIRSKA BISTRICA (SLO) 18:4

* Uzvratni susreti su na programu 3. lipnja.

 

Prvi susret osmine finala:

CERVIN (ŠVI) - LA PEROSINA (ITA) 3:19

 

Uzvratni susret osmine finala:

LA PEROSINA (ITA) - CERVIN (ŠVI) 12:2

 

Monfort (Luksemburg) i Saint Vulbas (Francuska) igraju 17. i 18. lipnja

Četvrtfinalni susreti će se igrati 9. i 23. rujna, dok će se završni turnir KEP-a drugu godinu za redom odigrati u Poreču, ove godine 18. i 19 studenog.

Natrag