Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

U subotu konačna odluka u Super HBL

Istra Poreč šesti, Biston treći ili Pula drugi puta. Jedan od ova tri kluba u subotu, 6. svibnja 2023. nakon odigranog posljednjeg kola Lige za prvaka Super HBL, u kojeg sva tri ulaze bodovno potpuno poravnati na prvenstvenoj ljestvici, postati će novi (ili stari) pvak Hrvatske, dok će se još jedan morati zadovoljiti drugim mjestom koje također vodi u europski Kup prvaka.

Prva poslastica igrati će se u boćarskoj dvorani u Bastu u Baškoj Vodi gdje će se u izravnom dvoboju za državni naslov, reprizi prošlosezonskog finala završnog turnira, sučeliti aktualni državni prvak i doprvak, Biston i Istra Poreč. I prava je šteta što barem sa tog dvoboja neće biti prijenosa na internetu zbog čega će brojni ljubitelji boćanja ne samo iz Hrvatske ostati uskraćeni za vjerujemo vrhunsku boćarsku predstavu.

Tko će se u subotu radovati - (slijeva) Porečani Marino Križmanić i Nenad Tadić ili Baškovođani Ivan Galić i Mario Bajo
Tko će se u subotu radovati - (slijeva) Porečani Marino Križmanić i Nenad Tadić ili Baškovođani Ivan Galić i Mario Bajo

 

Računica Baškovođana i Porečana je jasna. Pobjednik tog dvoboja postaje prvak Hrvatske, dok poraženi vjerojatno ostaje i bez drugog mjesta i bez Europe. Istru u tom susretu može do naslova i s remijem, ako Pula ne pobjedi na gostovanju u Metkoviću, što nije realno za očekivati. U tom slučaju Puljani bi bili drugi

Od trojice pretendenata na titulu Puljani u zadnjem kolu ne ovise sami o sebi. Oni za naslov moraju pobjediti u Metkoviću i nadati se remiju Bistona i Istre, u kom slučaju bi Porečani bili drugi i izborili Europu. Uz pobjedu u Metkoviću, u slučaju pak pobjede Baškovođana ili Porečana, Pula će sigurno biti druga i izboriti Europu. Puljani do drugog mjesta mogu i s remijem u Metkoviću, ako i susret Bistona i Istre završi bez pobjednika.

Porečani ili Baškovođani mogu do drugog mjesta čak i s porazom u međusobnom susretu, ali uz uvijet da se u Metkoviću dogodi čudo, pa domaćin pobjedi Puljane.

Kalkulacije:

1. Pobjeda Istre, te pobjeda ili remi Pule

- Istra ja prva, a Pula druga

2. Pobjeda Bistona,  te pobjeda ili remi Pule

 - Biston je prvi, a Pula druge

3. Pobjeda Istre, te poraz Pule

- Istra je prva, a Biston drugi

4. Pobjeda Bistona, te poraz Pule

- Biston je prvi, a Istra druga

5. Remi Istre i Bistona, pobjeda Pule

- Pula je prva, a Istra druga

6. Remi Istre i Bistona, te remi Pule i Metkovića

- Istra je prva, a Pula druga

7. Remi Istre i Bistona, poraz Pule

- Istra je prva, a Biston drugi

 

 

 

 

Natrag