Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Izbor najboljih sportaša Poreča

Na ovogodišnjem Danu porečkog sporta, tradicionalnoj manifestaciji svečanog proglašenja najboljih sportaša Poreča, koja je u organizaciji gradske sportske zajednice održana u kazališnoj dvorani porečkog Pučkog otvorenog učiliša, tri su nagrade otišle u boćarske ruke.

Tako je za najboljeg sportaša Poreča drugu godinu za redom proglašen Bruno Kraljić, u 2022. godini najučinkovitiji prvotimac BK Istra Poreč koji je ujedno proglašen najboljom porečkom momčadi.

Bruno Kraljić. Snimio: Manuel Paljuh.
Bruno Kraljić. Snimio: Manuel Paljuh.

 

Porečki boćarski superligaš je prošle godine ostvario svoj najveći međunarodni klupski uspjeh prvi puta ovojivši naslov viceprvaka Europe plasmanom u finale završnog turnira europskog Kupa prvaka koji je odigran u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože. Porečani su uz to osvojili i naslov vicervaka Hrvatske također plasmanom u finale Final Foura Super HBL koji je također odigran u Velom Joži.

Boćarski klub Istra Poreč. Snimio: Bernard Ritoša.
Boćarski klub Istra Poreč. Snimio: Bernard Ritoša.

 

Jedan od nagrađenih perspektivnih sportaša Poreča za 2022. godinu je i Filip Popović, mladi boćar BK Montižana koji na dvojnu registraciju nastupa i za BK Istra Poreč. Popović je na prošlogodišnjem prvenstvu Hrvatske za juniore osvojio brončanu medalju u štafetnom izbijanju zajedno sa Martinom Štihovićem (Pazin).

Filip Popović. Snimio: Luka Puniš
Filip Popović. Snimio: Luka Puniš

 

Najbolja sportašica Poreča za 2022. godinu je Nataša Ravnić (kuglanje), najbolja ekipa Ženski kuglački klub Istra, najperspektivnija sportašica Eva Leona Komšić (kickboxing), a najbolji trener Leonardo Komšić (kickboxing).

Natrag