Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Super 8 turnir boćarica u Puli

Nakon što je prošle, 2022. godine osvojila turnir u Kastvu, Nives Jelovica, boćarica Pule, drugu je godinu za redom trijumfirala na hrvatskom Super 8 turniru, koji je ove godine 8. siječnja odigran u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda.

Drugu godinu za redom najbolja na Super 8 - Nives Jelovica, Pula. Foto: Facebook
Drugu godinu za redom najbolja na Super 8 - Nives Jelovica, Pula. Foto: Facebook

 

Jednako kao i lani, iza Nives, drugo mjesto na ovogodišnjem turniru zauzela je još jedna članica Pule, Ria Vojković. Iz pulskog ženskog kluba na ovogodišnjem turniru, koji je zamišljen kao završno godišnje natjecanje na kojem se osam najboljih hrvatskih boćarica u pojedinoj kalendarskoj godini prema ostvarenim međunarodnim i domaćim rezulatima natječe za naslov apsoluno najbolje u Hrvatskoj, nastupile su još dvije boćarice, Ana Stančić i Ermina Zemunović koje su zauzele peto i šesto mjesto.

Sudionici Super 8 turnira u Puli. Foto: Facebook
Sudionici Super 8 turnira u Puli. Foto: Facebook

 

Jelovica je po disciplinama na ovogodišnjem turniru osvojila prva mjesta u preciznom bližanju i bližanju i izbijanju u krug, druga mjesta u preciznom i brzinskom izbijanju, te treće mjesto u disciplini pojedinačno klasično. Vojković je bila najbolja u preciznom i brzinskom izbijanju, dok je pojedinačno slavila najugodnije iznenađenje u toj disciplini, 15-godišnja Dorotea Margan iz Čavli ŠB

Margan je pojedinačno u polufinalu pobijedila Nives 10:5, a u finalu još jedno iznenađenje discipline, godinu dana mlađu Puljanku Stančić s tijesnih 6:5. Valja istaći da je u četvrtfinalu Puljanka Zemunović savladala reprezentativku Nikol Belasić (ex djevojačko Marelja Bošnjak) iz Čavli ŠB 7:6, ali je u polufinalu u klupskom dvoboju Puljanki Stančić nadvisila Zemunović 9:5.

U krugovima Jelovica je na putu do trona morala savladati nominalno dvije najteže suparnice, Belasić u četvrtfinalu 18:17 i Vojković u polufinalu s najboljim rezultatom turnira 27:25, da bi u finalu bila bolja od Eme Maršanić iz Čavli ŠB 25:14.

U preciznom bližanju Jelovica je slavila sa svega puntom prednosti (27) ispred drugoplasirane Zemunović (26), u preciznom izbijanju je nakon dvije serije Vojković (39) slavila ispred Jelovica (32), jednako kao u brzinskom izbijanju u kojem je Vojković ostvarila 32, a Jelovica 28 pogodaka.

Rezultati:

POJEDINAČNO KLASIČNO

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

BRZINSKO IZBIJANJE

PRECIZNO IZBIJANJE

PRECIZNO BLIŽANJE

 

UKUPAN POREDAK

 

Dosadašnje pobjednice Super 8 turnira

2019. (Rijeka) - Carrolina Bajrić (Čavle ŠB)

2022. (Kastav) - Nives Jelovica (Labin)

2023. (Pula) - Nives Jelovica (Pula)

 

 

Natrag