Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Zaostali susret 1. kola Super HBL

Boćari Pule i u novoj su godini nastavili kročiti uspješnim putem s kojim su kročili krajem prošle godine.

U zaostalom susretu 1. kola Super HBL Puljani su u derbiju na gostovanju u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože pobijedili domaću Istru Poreč 14:12 i taku kao jedini klub lige zadržali maksimalan učinak od četiri pobjede iz isto toliko odigranih susreta. Zanimljivo je da su pulski boćari sve svoje ovosezonske suparnike savladali istim rezultatom 14:12, a slavljem u Poreču bodovno su samostalno zagospodarili čelnim mjestom na prvenstvenoj ljestvici.

Derbi u Poreču je i nakon prve faze i nakon brzinskog izbijanja bio u rezultatskom egalu (4:4, 6:6). No valja istaći da je u prvoj fazi bliže vodstvu od 6:2 bila Pula, ali je u disciplini pojedinačno klasično domaći boćar Roland Marčelja uspio slaviti preokretom 8:7 nakon što je Petar Barlian vodio 4:1. S obzirom na to da Puljani nemaju drugog brzinca u prvoj igri brzinskog izbijanja Bruno Kraljić je očekivano uvjerljivim rezultatom pobjedio Deana Babića, ali je zato prava poslastica bilo drugo brzinsko izbijanje u kojem su se ogledali seniorski svjetski prvak u brzinskom izbijanju na šest pozicija Darijan Živolić i aktualni juniorski svjetski prvak i rekorder u brzinskom izbijanju na tri pozicije, mladi Crnogorac Gracija Stjepčević. Nakon do kraja neizvjesnot dvoboja Stjepčević je slavio za svega jedan pogodak više (46:45) uz svega tri promašaja. Najveći korak ka konačnoj pobjedi pulski su boćari ostvarili dobivši oba precizna izbijanja te su dosegli maksimalno vodstvo 10:6. Valja istaći da je Dino Jermaniš poveo protiv Barliana 9:0, ali je Barlian, koji je od starta promašio prvih sedam pozicija, na kraju ipak uspio slaviti 10:9 s tri pogodka za redom na osmoj, devetoj i  desetoj poziciji. I u štafetnom izbijanju nije bilo neizvjesnosti jer su Kraljić i Živolić daleko kvalitetnija štafeta od Babića i Luke Faragune te se u završnu fazu susreta ušlo s minimalnim vodstvom gostiju10:8. U završnici su stoga za ukupno slavlje Puli bile dovojljne pobjede u dvije igre, dok je Istra za slavlje trebal tri pobjede. Uvjerljivi su u parovima bili Stjepčević i Dean Ikić nad Marčeljom i Marinom Križmanićem, te Nenad Tadić i Ivan Lukšić nad Faragunom i Dariom Paviom. Pitanje pobjednika stoga se lomilo u preostalom paru i bližanju i izbijanju u krug, a kako je Barlian u krugovima prvi uspio pobijediti Matea Načinovića Puljani do kraja nisu ni strijepili za konačnu pobjedu.

Dean Ikić, Pula
Dean Ikić, Pula

 

Stopostotan učinak, sudjelovavši u ostvarenju dvije pobjede u redovima Pule je imao Ikić, a također sa po dvije pobjede pridružili su mu se Barlian, Stjepčević i Joško Buterin. Kod Istre, jednak učinak kao i Ikić imali su Lukšić i Kraljić, a s po također dvije pobjede pridružili su im se Živolić i Jermaniš.

 

Predstojeće subote, 14. siječnja na programu je prvo pravo ovogodišnje kolo u kojem će istarski derbi igrati Pula i Pazin, dok Istra Poreč ugošćuje dugopoljski Sokol Orbico.

Natrag