Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

U nedjelju u Puli Super 8 turnir boćarica

U nedjelju, 8. siječnja 2023. će se u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda odigrati treći hrvatski Super 8 turnir za boćarice.

Riječ je o turniru koji je zamišljen kao završno godišnje natjecanje na kojem se osam najboljih hrvatskih boćarica u pojedinoj kalendarskoj godini prema ostvarenim međunarodnim i domaćim rezulatima natječe za naslov apsoluno najbolje hrvatske boćarice. No, kao i prošli turnir koji je odigran u Kastvu i ovaj turnir u Puli koji se igra za 2022. godinu odigrati će se u siječnju, dakle već u drugoj kalendarskoj godini.

Na turniru na pulskoj Verudi nastupiti će tri od četiri hrvaske reprezentaivke, osvajačice medalja s prošlogodišnjih velikih međunarodnih natjecanja, Nives Jelovica, koja brani naslov pobjednice turnira od prošle godine i Ria Vojković, obje iz kluba domaćina Pule, te Nikol Belasić (donedavno djevojačko Marelja Bošnjak) iz Čavli ŠB.

Glavne konkurentkinje za najviši plasman - Ria Vojković i Nives Jelovica, Pula
Glavne konkurentkinje za najviši plasman - Ria Vojković i Nives Jelovica, Pula

 

Osim njih konkurenciju će činiti još dvije članice Pule, Emina Zemunović i Ana Stančić, te Ema Maršanić i Dorotea Margan iz Čavli ŠB i Dolores Vlaše iz Kastva.

Nažalost izostati će osvajačica čak tri medalje sa prošlogodišnjeg Europskog prvenstva iz Ljubljane i akualna europska prvakinja u disciplini pojedinačno klasično Carrolina Bajrić (Čavle ŠB), pobjednica prvog Super 8 turnira odigranog 2019. u Rijeci.

Na turniru će se igrati pet disciplina: pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug, brzinsko izbijanje, te precizno izbijanje i precizno bližanje.

U disciplini pojedinačno klasično ne igra se na vremensko ograničenje već do 13 osvojenih punata ili na osam tura, dok svako izbijanje balina suparnici donosi jedan punat.

U preciznom izbijanju zbrajaju se rezultati iz dvije serije, dok se u brzinskom izbijanju i preciznom bližanju izvodi samo po jedna serija.

Ovisno o plasmanu u svakoj disciplini boćarice osvajaju bodove, od 12 bodova za svako osvojeno prvo mjesto do jednog boda za osamo mjesto.

NAČIN BODOVANJA ZA SVAKU DISCIPLINU:
1. mjesto - 12 bodova
2. mjesto - 10 bodova
3. mjesto - 8 bodova
4. mjesto - 6 bodova
5. mjesto - 4 boda
6. mjesto - 3 boda
7. mjesto - 2 boda
8. mjesto - 1 bod

Satnica natjecanja:

 • 8.30 – pojedinačno klasično – četvrtzavršnica (8 tura igre)
 • 9.30 – pojedinačno klasično – poluzavršnica i za plasman od 5. do 8. mjesta (8 tura igre)
 • 10.30 – pojedinačno klasično –  završnica, susreti za konačan poredak (8 tura igre)
 • 11.30 – precizno izbijanje –  1. serija
 • 12.45 – brzinsko izbijanje –  1 serija
 • 15.00 – precizno izbijanje – 2. serija
 • 16.00 – precizno bližanje – 1 serija
 • 17.00 – bliž.i izb.u krug – četvrtzavršnica
 • 18.00 – bliž.i izb.u krugu – poluzavršnica i za plasman od 5.  do 8. mjesta
 • 19.00 – bliž.i izb.u krugu –  završnica, susreti za konačan poredak
 • 20.00 – podjela priznanja

 

Natrag