Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

U subotu veliki derbi Super HBL

Tjedan dana manje odmora od ostalih hrvatskih superligaša imati će boćari Istre Poreč i Pule koje u subotu, 7. siječnja 2023. u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože od 15 sati očekuje, zaostali susret 1. kola, veliki derbi hrvatskog boćanja.

Puljana Petra Barliana (plavi dres) i  Porečana Vedrana Špelića u subotu očekuje važan susret
Puljana Petra Barliana (plavi dres) i Porečana Vedrana Špelića u subotu očekuje važan susret

 

Biti će to susret dva kluba iz trenutnog vrha Super HBL, prava poslastica za vjerujemo brojne istarske ljutelje boćanja koji će u subotu pohoditi porečki boćodrom, ogled rivala koji, nastave li kroz sezonu osvajati bodove kao s početka prvenstva, s pravom ove sezone računaju na plasman u Ligu za prvaka. Porečani su ove sezone već doživjeli jedan tijesan poraz, također u istarskom derbiju na gostovanju u Pazinu (14:12), ali su uz domaću uvjerljivu pobjedu nad novajlijom u ligi, Svetim Jakovom iz Jadranova (20:6), vrlo vrijedne bodove pokupuli u Zagrabu savladavši Zrinjevca (16:10). S eventualnom subotnjom pobjedom domaćini bi se po učinku od tri pobjede i jednog poraza izjednačili upravo s Pulom i Bistonom iz Baške Vode na čelu ljestvice.

S druge strane momčad s pulske Verude u Poreč stiže kao jedini klub lige s do sada maksimalnim učinkom u sezoni od sve tri pobjede. Pulski su boćari naime do sada kod kuće jedini ove sezone uspjeli pobijediti aktualnog prvaka Bistona (14:12), te na dva gostovanja u Dalmaciji u nekompletnom sastavu istim rezultatima Metkovića i dugopoljski Sokol Orbico. Stoga bi se s evetualnom pobjedom u Poreču Puljani osamostalili na čelu prvenstvenog poretka. 

U subotnji derbi oba kluba ulaze s igračim kadrom s kojim su i započeli sezonu. No do promjene je došlo u stručnom dijelu Istre Poreč koja se nakon svega četiri mjeseca zahvalila na suradnji treneru prve momčadi Milanu Celiji. Stoga je vođenje momčadi do daljnjeg ponovno preuzeo Dražen Puniš uz kojeg će na klupi i dalje biti sportski direktor Sandro Jurman.

Natrag