Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni turnir u Beogradu

Nenad Tadić, prvotimac Istre Poreč, osvojio je prvo mjesto u preciznom izbijanju na međunarodnom turniru koji se u konkurenciji boćara iz Slovenije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske dva dana igrao u Beogradu, na boćalištu Sportskog centra Bežanije u Novom Beogradu.

Nenad Tadić, Istra Poreč
Nenad Tadić, Istra Poreč

 

U konkurenciji 16 boćara koji su se natjecali u preciznom izbijanju Tadić je u kvalifikacijskoj seriji ostvario najbolji rezultat serije od 21 punta jednako kao i Crnogorac Tomisla Ranković i Srbin Dejan Kovačević, te se plasirao u polufinalnu seriju, među osam najboljih. U polufinalnoj seriji najbolji je pak, s također 21 puntom bio aktualni europski prvak Pero Ćubela (Biston, Baška Voda), dok su Tadić, Branko Mastilica iz Trpnja s poluotoka Pelješca i Slovenac Erik Čeh ostvarili po 14 punata i ta se četvorka plasirala u finalnu seriju. U finalnoj seriji Tadić je bio najbolji sa 15 punata. Čeh je krenuo dobro u natjecnje pogodivši prve četiri pozicije za 11 punata, ali do kraja više nije pogodio nište te je s tim rezultatom osvojio drugo mjesto. Mastilica je sa skromna četiri punta (dva pogotka) zauzeo treće, a Pero Ćubela s još skromnija tri punta i svega jednom, četvrtom pogođenom pozicijom, četvrto mjesto.

S desna: Nenad Tadić, Erik Čeh i Branko Mastilica
S desna: Nenad Tadić, Erik Čeh i Branko Mastilica

 

PRECIZNO IZBIJANJE. Kvalifikacijska serija: Nenad Tadić (Istra Poreč, Hrvatska), Tomislav Ranković (Maini, Crna Gora) i Dejan Kovačević (Novi Beograd, Srbija) po 21, Erik Čeh (Postojna, Slovenija) i  Pero Ćubela (Biston, Hrvatska) po 19, Branko Mastilica (Trpanj, Hrvatska) 15, Miloš Balać 14, Miloš Milaković (oba Novi Beograd, Srbija) 12, Đuro Milanović (Val, Crna Gora), Andrej Kastelic (Ilirska Bistrica, Slovenija) Boro Jurišić (Meljine, Crna Gora) i Martin Zdauc (Sežana, Slovenija) po 10, Nikola Radlović (Dinara, Srbije) 9, Saša Nestorović (Kozara, Srbija) 7, Stjepan Glavurdžić (Vukovar, Hrvatska) 5 i Damjan Urbančićč (Trata, Slovenija) 1 punat

Polufinalna serija: Pero Ćubela 21, Erik Čeh, Nenad Tadić i Branko Mastilica po 14, Miloš Milaković (i Tomislav Ranković po 13, Miloš Balać 7 i Dejan Kovačević 6 punata.

Finalna serija: 1. Nenad Tadić (1,0,0,3,4,4,0,0,0,3,0) 15, 2. Erik Čeh (1,2,5,3, 0,0,0,0,0,0,0) 11, 3. Branko Mastilica (1,0,0,3,0,0,0,0,0,0,0) 4 i 4. Pero Ćubela (0,0,0,3,0,0,0,0,0,0,0) 3 punta.

Turnir parova osvojila je momčad slovenske Postojne u sastavu Erik Čeh, Dejan Kofren i Matija Polanec koji su u finalu sa 10:5 pobijedila Miloša Milakovića i Uroša Šarca iz Novog Beograda.

Natrag