Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorska PH po disciplinama

U Zagrebu su u boćarskim dvoranama Zrinjevac i Ante Starčević, u odličnoj organizaciji gradskog boćarskog saveza, u subotu i nedjelju, 17. i 18. prosinca 2022. odigrana seniorska prvenstva Hrvatske u dvije discipline u kojima su naslove prvaka osvojili Luka Gašpar (Zrinjevac, Zagreb) u disciplini pojedinačno klasično i Ivan Galić (Biston, Baška Voda) u preciznom izbijanju.

Unatoč činjenici da su prijave za prvenstva bile otvorene, što znači da su na njima mogli nastupiti svi koji su se i prijavili, kao i nedavno PH u parovima, ni ova prvenstva nisu pobudila veći interes hrvaskih boćara, pa su tako u disciplini pojedinačno klasično nastupila 34 boćara, a u preciznom izbijanju 21 boćar.

Od članova istarskih klubova od potencijalno više od 1100 boćara koji su mogli nastupiti, na PH u Zagrebu je nastupio svega jedan boćar, Igor Vretenar iz porečkih Špadića. Vretenar se u disciplini pojedinačno klasično iz natjecanja po skupinama plasirao u šesnaestinu finala u kojoj je poražen od Zorana Šabića (Zrinjevac) 9:4. U preciznom izbijanju Igor se s ukupno 14 punata iz dvije kvalifikacijske serije nije uspio plasirati u četvrtfinale.

Izuzev Gašpara na prvenstvima nije nistupio niti jedan hrvaski seniorski, mlađeseniorski ili juniorski reprezentativac, od kojih su neki istovremeno nastupali na nekin drugim natjecanjima, a od superligaških klubova svoje su predstavnike na prvensvu imali samo Zrinjevac, Bison i Metković.

Sve ovo ne umanjuje uspjehe i trud svih boćara koji su nastupili na ovogodišnjem prvenstvu, ali trenutan način igranja PH relativizira uopće značaj samih prvenstva.

Rezultati:

POJEDINAČNO KLASIČNO - SKUPINE

POJEDINAČNO KLASIČNO - ZAVRŠNICA

PRECIZNO IZBIJANJE

 

Natrag