Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

12. memorijal Blažević - Velenik

Nakon pet dana igranja i 47 odigranih susreta poznato je 13 od ukupno 16 parova koji će u subotu, 17. prosinca 2022. nastupiti u završnici 12. memorijalnog boćarskog turnira u parovima „Eliđo Blažević – Renato Velenik“ koji se igra u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, a u natjecanje kojeg je krenulo 40 parova.

Detalj s ovogodišnjeg memorijala 'Blažević - Velenik'
Detalj s ovogodišnjeg memorijala 'Blažević - Velenik'


Preostala tri para koja će u subotu nastupiti najmanje u osmini finala biti će poznata u petak, 16. prosinca 2022. kada će se u vremenu od 18 do 21.30 sat deset parova kroz dva kola eliminacija boriti za tri mjesta koja vode u završnicu. Među parovima koji će se u petak boriti za plasman u osminu finala su između ostalih i ovogodišnje najzvučnije ime turnira, slovenski reprezentativac Dejan Tonejc koji igra u momčadi sa ocem i sinom Damirom i Filipom Popović iz Montižane, te suparligaški prvotimac Pule Dean Ikić koji igra u paru sa Zoranom Bugarinom iz Rovinjskog Sela.

U dosadašnjem dijelu turnira nije bilo većih iznenađenja i svi su parovi koji spadaju u red favorita za najviši plasman izborili završnicu kao što su Marino Križmanić i Mateo Načinović, Vedran Špelić i Dino Jermaniš, Dražen Puniš i Roland Marčelja, Steven Benolić i Ivan Poropat, Goran Percan i Dragić Terlević. No svima njima će u subotu na putu do trona stajati još niz kvalitetnih istarskih parova protiv kojih će morati uložiti puno boćarskog znanja kako bi ih uspjeli preskočiti.

Parovi u osmini finala:
Marino Križmanić i Mateo Načinović
Vedran Špelić i Dino Jermaniš
Dražen Puniš i Roland Marčelja
Steven Benolić i Ivan Poropat
Goran Percan i Dragić Terlević
Darko Mofardin i Danilo Krizmanić
Antonio Puniš i Maurizio Radić
Silvano Sošić i Zoran Sošić
Alen Džananović i Roko Jukić
Mirko Brajković i Edo Belac
Robi Jurman i Renzo Brajković
Ivan Milohanić i Danijel Mofardin
Boris Blažević i Dalibor Erjavac

Raspored završnice, subota 17. prosinca 2022.

9.30 sati - osmina finala 1

11.15 sati - osmina finala 2

13.45 sati - četvrtfinale

15.30 sati - polufinale

18.00 sati - finale

Finalni susret početi će nakon završetka utakmice Hrvatske i Maroka za 3. mjesto na nogometnom Svjetskom prvenstvu u Kataru gledanje koje će biti omogućeno na velikom platnu u boćarskoj dvorani Veli Jože.

Natrag