Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Pule i Istre Poreč priuštili su sebi radosne zimske praznike nakon što su u posljednjem ovogodišnjem kolu Super HBL ostvarili pobjede na gostovanjima, Puljani na splitskim Gripama 14:12 nad dugopoljskim Sokol Orbicom, a Porečani u derbiju u Zagrebu 16:10 nad Zrinjevcem.

S druge strane Pazinjani će zimsku pauzu provesti zabrinutiji nakon što su upisali treći poraz za redom, ali za razliku od posrtaja na gostovanjima kod Zrinjevca (16:10) i Bistona (17:9), ovoga puta daleko bolniji, kod kuće s tijesnih 14:12 od Metkovića koji je time osvojio i prve bodove ove sezone.

I sa drugog uzastopnog gostovanja iz Dalmacije, nakon Metkovića ovoga puta iz Splita, pulski se klub kući vratio s istovrsnom pobjedom 14:12 i sa sva tri boda. Ovoga puta sa Lukom Faragunom u sastavu, ali bez Davora Jelovice, nakon što je po završetku brzinskog izbijanja rezultat i dalje bio poravnat 6:6 gosti iz Pule su do pobjede odletjeli dobivši oba precizna i štafetno izbijanje, te bližanje i izbijanje u krug za nedostižno vodstvo 14:6. Momčad s pulske Verude je do pobjede predvodio Petar Barlian koji je samostalno osvojio šest poena, Gracija Stjepčević je dodao četiri poena.

Petar Barlian, Pula
Petar Barlian, Pula

 

Porečki boćari su u zagrebačkom boćarskom domu Zrinjevac nanijeli domaćinima prvi ovosezonski poraz. I u ovom susretu pitanje pobjednika je bilo gotovo nakon krugova kada su gosti vodili s nedostižnih 14:6. U brzinskom izbijanju briljirali su Darijan Živolić sa 45 pogodaka i posebno Bruno Kraljić koji je sa perfektnim nastupom od 48 pogodaka bez promašaja potvrdio da je u vrhunskoj formi. No zajedno u štafeti ovom prigodom nisu uspjeli pobjediti Filipa Matijašića i Luku Gašpara koji su slavili 54:52. Izuzetno važne poene, dobivši glavnog igrača Zagrepčana Tomislava Kolobarića u preciznom izbijanju i krugovima za Istru su osvojili Dino Jermaniš i Mateo Načinović. Upravo je Jermaniš, koji je sudjelovao u osvajanju šest poena, predvodio momčad iz porečkog Velog Jože do pobjede, Živolić je dodao četiri poena.

Premda su Metkovčani u Pazinu poveli 6:2, domaćini su se u tehničkim disciplinama potpuno vratili u susret i nakon štafeta poveli 10:8. No, do kraja od Pazinjana su samo iskusnici Alen Guštin i Valter Ivančić uspjeli dobiti jedan par što nije bilo dovoljno da niti jedan bod ostane u Anzurovom domu, već su sva tri otputovala u dolinu Neretve jer je Metković ovom prigodom bio bolji u igrama u kojima se boće igraju i po tlu. U osvajanju po četiri poena za Pazin sudjelovali su Benjamin Guštin, Dajan Jurman i Nikola Hrelja, koji je dobio glavnu kariku metkovićke momčadi Markicu Dodiga 9:8. Valja izdvojiti i izvrstan nastup pazinskog juniora Martina Štihovića koji je u krugovima protiv Dodiga ostvario 26 punata, ali je Dodig ovoga puta jednostavno briljirao sa 31 puntom.

Nakon što zaostale susrete odigraju Sveto Jakov i Zrinjevac (nedjelja, 11. prosinca), te Sokol Orbico i Metković (ponedjeljak, 12. prosinca), slijedi pauza do 7. siječnja sljedeće godine kada će također zaostali istarski derbi odigrati Istra Poreč i Pula.

 

U posljednjem ovogodišnjem kolu Hrvatske ženske lige Rudar Labin je izgubio na gostovanju od Komiže 19:5, dok je Pula unatoč tome što je bila slobodna ostala na čelu prvenstvene ljestvice sa svih pet pobjeda iz isto toliko igranih susreta.

Liga se nastavlja 15. siječnja kada će zaostali susret 6. kola odigrati riječka Drenova i Čavle ŠB.

Natrag