Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Finale završnog turnira KEP-a u Poreču

Plasmanom u finale završnog turnira europsko Kupa prvaka, kojem su u subotu i nedjelju, 12. i 13. studenog 2022. bili domaćini u svojoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože, boćari Istre Poreč ostvarili su najveći međunarodni uspjeh u svojoj povijesti, dobivši osmo polufinale nakon što su u prethodnih sedam, počevši još od 2001. godine, bivali poraženi.

Istra Poreč, viceprvak Europe 2022.
Istra Poreč, viceprvak Europe 2022.

 

Nažalost u nedjeljnom svom prvom finalu Istra Poreče rezultatski nije uspjela parirati sada već trostrukom uzastopnom prvaku Europe, francuskom St. Vulbasu.

Premda su, dok je susret još bio „živ“, Porečani u nekoliko igara bili blizu barem poenu, Francuzi su od početka ogleda dobili svih sedam igara i još prije drugog brzinskog izbijanja s maksimalnim vodstvom 12:0 riješili pitanje pobjednika. Uoči finala znalo se da su aktualni svjetski prvaci u štafetnom i brzinskom izbijanju Alexandre Chirat i Frederic Marsens favoriti u brzinskim igrama protiv Brune Kraljića i Darijana Živolića što su Francuzi i potvrdili osvojivši svih šest poena u tim disciplinama. Premda, Kraljić se dobro držao protiv Alexandrea Chirata zaostavši na koncu za dva pogotka. U preciznom izbijanju Dino Jermaniš nije uspio zadržati preciznost od dana prije iz polufinala, dok je Nenad Tadić protiv nekadašnjeg svjetskog rekordera Sebastiena Belayja vodio cijelo vrijeme, no Francuz je do pobjede uspio stići pogodivši prvi zadnjeg balina kojeg potom Tadić nije uspio pogoditi. U krugovima Mateo Načinović je odigrao ravnopravan susret sa Sebastienom Mourguesom, ali je u zadnjem krugu promašajem predzadnjom boćom propustio prigodu barem za neodlučeno.

Na koncu su u završnj fazi susreta čast Istre Poreč pobjedama spasili Ivan Lukšić te Vedran Špelić i Dino Jermaniš u paru.

 

Boćarski klub Istra Poreč, viceprvak Europe 2022.

Nenad Tadić (kapetan), Darijan Živolić, Ivan Lukšić, Vedran Špelić, Bruno Kraljić, Mateo Načinović, Marino Križmanić, Dino Jermaniš, Roland Marčelja, Roko Jukić, Filip Popović. Trener: Milan Celija.

Izvješća sa susreta:

FINALE: ISTRA POREČ - SAINT VULBAS

POLUFINALE: ISTRA POREČ - BISTON

POLUFINALE: SAINT VULBAS - BRB IVREA

Natrag