Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Final Four KEP-a 12. i 13. studenog u Poreču

Najbolja četiri ovogodišnja europska kluba, francuski Saint-Vulbas, talijanska BRB Ivrea, te hrvatski Bison iz Baške Vode i Istra Poreč obračunati će se u subotu i nedjelju, 12. i 13. studenog 2022. u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože za 31. naslov prvaka Europe.

Sastav ovogodišnjeg Final Forua najelitnijeg svjetskog klupskog natjecanja zaista je impresivan. Tako će ljubitelji boćanja u porečkom boćodromu tijekom predstojećeg vikenda na dijelu moćio vidjeti aktualnog i dvostrukog uzastopnog europskog prvaka St. Vulbas, šesterostrukog europskog prvaka BRB Ivreu, aktualnog i dvostrukog prvaka Hrvatske Biston i aktulanog viceprvaka Hrvatske, domaćina natjecanja Istru Poreč.

Ždrijeb je odredio da će se prvi puta u polufinalu završnog turnira KEP-a međusobno sastati dva hrvatska kluba, Istra Poreč i Biston, čiji je susret na programu u subotu od 15.30 sati. To drugim riječima znači da će Hrvatska prvi puta nakon devet godina imati finalistu, s obzirom na to da je zadnji hrvatski klub koji je u ovom natjecanju došao do zadnje stepenice do europskog trona bio riječki Vargon 2013. godine od kojeg je u dva susreta finala (tada se nije igrao Final Four) bolja bila upravo BRB Ivrea.

Tko će se u subotu radovati? - Vedran Špečić (lijavo) ili Vedran Crnčević i Ivan Galić
Tko će se u subotu radovati? - Vedran Špečić (lijavo) ili Vedran Crnčević i Ivan Galić

 

Za Istru Poreč ili Biston biti će to ujedno i najveći međunarodni doseg u povijesti, odnosno za jednog od njih prvo finale KEP-a. Porečanima će to biti čak osmi pokušaj da na završnom turniru zaigraju i u nedjeljnom finalnu. U dosadašnjih sedam polufinala Porečane je tri puta zaustavljao francuski CRO Lyon, dva puta BRB Ivrea, te jednom talijanski Tubosider i u zadnjem polufinalu 2019. St. Vulbas. Klubu iz Baške Vode će to biti drugi uzastopni pokušaj da se domogne finala nakon što ga je prošle godine u Puli na putu do finala zaustavio također St. Vulbas.

Ogled Istre i Bistona biti će ujedno i repriza ovogodišnjeg finala završnog turnira Super HBL u kojem je, također u porečkom Velom Joži momčad iz mjesta podno Biokova pobijedila domaćine 15:11 i došla do svog drugog uzastopnog naslova prvaka Hrvatske. Porečani protiv Bistona nisu slavili u njihovih zadnjih četiri ogleda, tek jednom remizirali. No valja istaći da je u odnosu na zadnji dvoboj Istre i Bistona momčad hrvatsko prvaka ostala bez Ante Grančića i Mira Mihaljevića, dok su Porečani pojačani s Rolandom Marčeljom.

 

U prvom polufinalu, koje će se u subotu odigrati od 9 sati imati ćemo priliku gledati supar-dvoboj dva europska velikana St. Vulbasa i BRB Ivree. Zadnji njihov međusobni susret dobio je St. Vulbas, na polufinalnom turniru prošlogodišnjeg KEP-a, a koliki se rivalitet među ovim klubovima stvorio proteklih godina svjedoči podatak da je zbog povišenih tenzija i nekoliko nepravilnosti pri odigravanju susreta FEB-a poništila njihov međusobni susret finala KEP-a 2019. godine i ta godina nema prvaka Europe.

O jačini ovogodišnje završnog turnira KEP-a u Poreču svjedoče sljedeći podaci. U Poreču će nastupiti pet od sedam aktualnih svjetskih prvaka sa prošlog tjedna završenog Svjetskog prvenstva u turskom Mersinu, u Saint Vulbasu Alexandre Chirat i Frederic Marsens (brzinsko i štafetno izbijanje), u BRB Ivrei Daniele Grosso (precizno izbijanje) i u Bistonu Marin i Pero Ćubela (parovi i krugovi).

U sastavima St. Vulbasa, BRB Ivree i Bistona ukupno će nastupiti 13 osvajača medalja sa zadnjeg SP-a koji su na toj svjetskoj smortri osvojili pet zlatnih, dvije srebrne i sedam brončanih medalja. Ukupno će u svim momčadima nastupiti 14 svjetskih ili europskih prvaka koji u svojoj kolektiji imaju 23 naslova svjetskog i 13 europskog prvaka.

Francuzi Alexandre Chirat i Frederic Marsens (St. Vulbas) su i aktualni svjetski rekorderi u štafeti (61/62), a Slovenac Anže Petrič (BRB Ivrea) i Marsen i aktualni svjetski rekorderi u brzinskom izbijanju na šest pozicija (49/50)

Raspored završnog turnira KEP-a u Poreču:

Subota, 12. studenog 2022., polufinala:

9.00 sati: Saint-Vulbas (Francuska) - BRB Ivrea (Italija)

15.30 sati: Istra Poreč (Hrvatska) - Biston, Baška Voda (Hrvatska)

Nedjelja, 13. studenog 2022.

10.00: finale

 

Stream Final Foura na linkovima:

https://www.youtube.com/watch?v=r6pvFPvq4Xo


Cijene ulaznica:
30 kuna svako polufinale pojedinačno
50 kuna finale
70 kuna paket za sva tri susreta

Kontakt za rezervacije karata i smještaja:
+385 98 47 33 49 i
finalfourporec@gmail.com

 

Natrag