Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Završni turnir KEP-a 12. i 13. studenog u Poreču

U turskom Mersinu je tijekom trajanja SP-a obavljen ždrijeb polufinalnih parova završnog turnira europskog Kupa prvaka, koji će se 12. i 13. studenog 2022. odigrati u Poreču, nakon kojeg je sigurno da će Hrvatska nakon devet godine, ponovno imati finalistu.

Ždrijeb je naime odlučio da će se prvi puta u povijesti KEP-a u polufinalu međusobno sastati dva hrvatska kluba, naši aktualni državni prvak i viceprvak Biston i Istra Poreč. Biti će to repriza ovogodišnjeg finala završnog turnira Super HBL, u kojoj je također u porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože klub iz Baške Vode pobijedio Porečane 15:11. Polufinale KEP-a između Istra Poreč i Bistona na programu je u subotu, 12. studenog od 15.30 sati.

Detalj s ovogodišnjeg finala Super HBL između Istre Poreč i Bistona
Detalj s ovogodišnjeg finala Super HBL između Istre Poreč i Bistona

 

Drugi polufinalni par najelitnijeg svjetskog klupskog natjecanja, koji će se 12. studenog sastati od 9 sati, čine aktualni europski prvak, francuski St. Vulbas i aktualni prvak Italije BRB Ivrea, dok se finale igre u nedjelju, 13. studenog od 10 sati.

Zadnji hrvatski finalist KEP-a je 2013. bio riječki Vargon od kojeg je u dva susreta finala (tada se nije igrao završni turnir) bolja bila upravo BRB Ivrea, dok su dva naslova europskih prvaka od hrvatskih klubova osvojili zagrebački Zrinjevac 1997. i Trio Buzet 2009.

Natrag