Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Imenovani izbornici reprezentacija za 2022.

Izvršni odbor Hrvatskog boćarskog saveza je na svojoj prvoj sjednici, održanoj u utorak, 11. siječnja 2022., imenovao izbornike hrvatskih reprezentacija za tekuću godinu i pri tom napravio mnoštvo promjena u odnosu na prethodne godine.

Dužnost izbornika seniora od ove je godine povjerena Vjekoslavu Matetiću, dosadašnjem izborniku mlađeseniorske reprezentaciju (do 23. godine), inače stručnjaku Boćarskog kluba Sveti Jakov iz Jadranova, trenutno jednog od najvećih rasadnika nadarenih mladih boćara u Hrvatskoj, kluba u kojem su svoje prve boćarske korake napravili danas ponajbolji hrvatski brzinci Leo Brnić i Bruno Kraljić, a danas ima nekoliko mlađeseniorskih i juniorskih reprezentativaca kao što su Karlo Šaban, Filip Klarić, Lovro Šipek, Žarko Jerćinović.

Novi izbornik seniora - Vjekoslav Matetić
Novi izbornik seniora - Vjekoslav Matetić

 

Matetić je na dužnosti izbornika naslijedio Juru Maglića (Zrinjevac, Zagreb) koji seniore vodio zadnje četiri godine.

Novina u stručno-kadrovskim križaljkama HBS-a je da je Matetić imenovan i za direktora svih hrvatskih reprezentacija, na dužnost koja je zadnjih desetak godina bila upražnjena, a zadnji ju je obavljao Milan Pavlič, alfa i omega nekadašnjeg BK Trio Buzet.

Do promjene je došli i na dužnosti izbornika seniorki gdje je Labinjana Romana Grižančića zamijenio Dean Klarić, frontmen BK Čavle ŠB.

Grižančić je hrvatsku žensku seniorsku reprezentaciju vrlo uspješno predvodio proteklih šest godina. Njegove odabranice su u tom periodu na svjetskim i europskim prvenstvima, te mediteranskim igrama osvojile po tri zlatne i srebrne, te pet brončanih medalja, a reprezentacija je na ekipnom Svjetskom kupu u turskom Mersinu osvojila srebrno odličje.

Čedo Vukelić će i nadalje obnašati svoju dugogodišnju dužnost izbornika juniora i kadeta, dok je novina imenovanje po prvi puta izbornice juniorki (do 18 god.), dužnosti koju je do sada zajednički vršio izbornik seniorki. Čast da postane prva izbornica hrvatskih juniorki pripao je našoj najboljih boćarici svih vremena i članici BK Labin Nives Jelovica.

Od sada i izbornica juniorki - Nives Jelovica, Labin
Od sada i izbornica juniorki - Nives Jelovica, Labin

 

Nakon što je odlučeno da će Matetić preuzeti seniore do daljnjega je ostalo upražnjeno mjesto izbornika mlađih seniora koje će se popuniti naknadno.

Ante Tonći Jurjević i dalje je ostao izbornik raffa reprezentacije.

Natrag