Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Nagrada za životno djelo IBS-a

Na ljetos u Domu mladih u Kanfanaru održanoj redovnog godišnjoj sjednici Skupštine Istarskog boćarskog saveza odlukom Izvršnog odbora nagrada za životno djelo u području boćanja "Aleksandar Anzur" dodjeljenja je Čedomiru Žuliću, dugogodišnjem istaknutom i uglednom boćarskom aktivistu iz Ročkog Polja.

Čedomir Žulić i predsjednik IBS-a Dražen Puniš
Čedomir Žulić i predsjednik IBS-a Dražen Puniš

 

Čedomir Žulić rođen je 17. lipnja 1956. godine u Ročkom Polju.

Osnovnu školu pohađao je u Ročkom Polju, a srednje i više školsko obrazovanje stekao je u Ljubljani. Za radnog vijeka bio je dugogodišnji zaposlenik Hrvatskih željeznica.

Boće je u ruke uzeo još kao dijete no s boćanjem se pobliže upoznao za vrijeme školovanja u Ljubljani. Vrativši se sa školovanja u rodno Ročko Polje angažirao se u organizaciji boćarskih aktivnosti, što je 1979. rezultiralo osnivanjem Boćarskog kluba Ročko Polje kojeg je Čedomir Žulić bio prvi predsjednik, a kojeg je i danas ne samo predsjednik, već svih više od 30 godina kluba alfa i omega.

Na inicijativu Čedomira Žulića 1979. u Ročkom Polju je organiziran i prvi boćarski turnir na Buzeštini pod nazivom Rokova i svake godine sve jača i brojnija Rokova i danas predstavlja jedan od najeminentnijih turnira u Istri.

Žulić je 1981. kao predstavnik Ročkog Polja, uz predstavnike još dva tadašnja kluba s Buzeštine, Stanice Roč i Zanatlije, bio i jedan od osnivača Boćarskog saveza Buzeta, kojeg je upravo Čedomir Žulić bio prvi tajnik, nakon čega je od 1995. do 2010. konstanto obnašao i dužnost predsjednika buzetskog saveza.

Čedomir Žulić u svojim se boćarskim aktivnostima iskazao kao vrsni organizator turnira, gradskih, županijskih, ali i državnih natjecanja. Već dugi niz godina sigurno je jedan od rijetkih istarskih boćarskih aktivista kojeg se može kontaktirati u svako doba dana i noći, na čije se organizacijske sposobnosti IBS u svakom trenutku može osloniti i koji u roku od 24 sata može prirediti bilo koje natjecanje državnog ili županijskog ranga.

Čedomir Žulić posebno se istakao u okupljanju mladih i organizaciji rada s mladima na Buzeštini na koje je prenosio svoje bogato igračko iskustvo i znanje, pa su tako iz njegove škole izašli brojni danas istaknuti boćari Buzeštine i Istre prezimena Grbac, Jermaniš, Brnobić, Glavić, Pavletić i još mnogi drugi.

Žulić je 1983. položio ispit za boćarskog suca, a 1986. postao je i nacionalni boćarski sudac te na natjecanjima državnog i županijskog ranga sudi i danas.

Bio je član Skupštine HBS-a i danas je jedan od članova Skupštine IBS-a, u nekoliko mandata bio je i član Izvršnog odbora IBS-a, u jednom mandatu i dopredsjednik IBS-a

Natrag