Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Izborna sjednica Skupštine HBS-a

Denis Peršić, član Boćarskog kluba Pula, novi je predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza.

Dosadašnji dopredsjednik HBS-a za novog je čelnog čovjeka nacionalnog boćarskog saveza izabran na maratonskoj izbornoj sjednici Skupštine, održanoj u zagrebačkom hotelu International, koja je s jednosatnom pauzom za ručak, ukupno trajala osam i pol sati.

Nakon što su u prvom krugu glasovanja, uz dva nevažeća listića, oba kandidata za dužnost predsjednika, Peršić i Matejas Jozipović, čelnik BK Biston iz Baške Vode, dobili po 13 glasova, u drugom krugu Peršiću je ukazano povjerenje voditi HBS naredne četiri godine sa 17 glasova naspram 11 koliko je dobio Jozipović.

Ukupno 28 skupštinara za novog su dopredsjednika HBS-a sa 18 glasova izabrali Igora Banovca, predsjednika Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Novi predsjednik i dopredsjednik HBS-a - Denis Peršić (desno) i Igor Banovac
Novi predsjednik i dopredsjednik HBS-a - Denis Peršić (desno) i Igor Banovac

 

U novi Izvršni odbor HBS-a izabrani su Dražen Puniš, Boris Nadenić, Miljeko Butković i Luko Hendić sa po 20 glasova, Loris Matković i Jerko Marinković sa po 18 glasova, te Dino Blečić sa 15 glasova.

U Nadzorni odbor izabrani su Lucijan Ujčić, Renata Ševerdija i Božo Vladušić.

HBS je tako konačno dobio novo vodstvo nakon više od osam mjeseci od isteka mandata dosadašnjem vodstvu, a Peršić je na mjestu čelnog čovjeka saveza naslijedio Tomislava Ćurka (Zadarska županija) koji je dužnost predsjednika obnašao protekle četiri godine, te se ljetos kandidirao za još jedan mandat, no od kandidature je odustao uoči izborne sjednice Skupštine koja se trebala održati krajem kolovoza, ali je otkazana.

Nakon pokojnog Aleksandra Anzura koji je predsjednik bio u periodu od 1997. do 2001. godine, nakon 20 godina Peršić je postao tek drugi čelni čovjek HBS-a iz Istre u povijesti samostalne Hrvatske

Peršić je ove godine na izbornom kongresu FIB-e u rujnu u Francuskoj izabran i za jednog od dopredsjednika svjetske boćarske federacije s čime je, nakon također Anzura, postao drugi hrvatski boćarski aktivist u povijesti na tako visokoj dužnosti, dok je također u rujnu izabran i u IO FEB-e, europske boćarske federacije.

Natrag