Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorsko prvenstvo Hrvatske u parovima

Petar Barlian i Davor Jelovica, boćari Pule, osvojili su naslov viceprvaka Hrvatske u parovima na prvenstvu odigranom u konkurenciji 35 parova u četvrtak, 21. studenog 2021. u Primorsko-goranskoj županiji, sa središtem događanja u riječkom boćarskom domu na Podvežici.

Petar Barlian i Davor Jelovica, Pula
Petar Barlian i Davor Jelovica, Pula

 

Barlian i Jelovica su finale prvenstva sa 8:6 izgubili od glavnih favorita za titulu, hrvatskog reprezentativnog para, osvajača brončane medalje na nedavno u talijanskom Alassiu održanom Svjetskom prvenstvu, Marina Milićevića i Pere Ćubele, boćara aktualnog momčadskog prvaka Hrvatske, Bistona iz Baške Vode.

U susretu za treće mjesto su u klupskom obračunu članova zagrebačkog Zrinjevca, Tomislav Kolobarić i Igor Hajsek s glatkih 13:0 pobijedili Luku Gašpara i Mira Begovića.

Osvajači medalja s predsjednikom BS PGŽ Miljenkom Butkovićem
Osvajači medalja s predsjednikom BS PGŽ Miljenkom Butkovićem

 

U konkurenciji mnoštva parova iz niželigaških klubova koji na ovakvim prvenstvima znaju iznenaditi favorite, ovom prigodom dominirali su hrvatski superligaški boćari, pa su se tako u četvrtfinale pored već spomenutih parova plasirali još po jedan par riječkog Vargona, Marinića i Zrinjevca, uz jedan par Svetog Jakova iz Jadranova za kojem je uz Leona Petza igrao i jedan od ponajboljih hrvatskih juniora Lovro Šipek koji na dvojnu registraciju igra za riječkog superligaša.

Od ostalih istarskih parova do osmine finala su stigli Steven Benolić (Pula) i Ivan Poropat (Špadići, Poreč) koje su zaustavili Petz i Šipek, zatim osvajači brončanog odličja od prošle godine Dino Jermaniš (Istra Poreč) i Goran Krota (Selca Bračana), zatim Luka Puniš i Darko Mofardin (Veleniki) koje su zaustavili Gašpar i Begović, te Antonio Puniš (Veleniki) i Davor Legović (Červar) od kojih su bolji bili osvajači naslova Milićević i Pero Ćubela.

Bio je to pravi boćarski maraton koji je, uz jednosatnu pauzu za ručak, trajao gotovo 14 sati, od 8 do gotovo 22 sata, a Milićević i Pero Ćubela su do naslova odigrali čak osam susreta u jednom dana, te su na terenu igrajući proveli gotovo deset sati.

Rezultate prvenstva možete preuzeti OVDJE

Natrag