Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Boćari Funtane u prvom ovosezonskom domaćem susretu u 1. HBL sjever upisali su i prvu pobjedu, 16:8 nad crikveničkim Gornjim krajem Ladvićem. Premda je rezultat nakon štafetnog izbijanja i dalje bio poravnat 8:8 Funtanjani su na koncu dobili sve četiri igre u završnici i upisali sva tri boda.

Labin u prvom ovosezonskom nastupu u svom Gradskom boćalištu nije s novim bodovima uspio oplemeniti startnu gostujuću pobjedu sezone nad Lovranom 13:11, već je s istim rezultatom poražen od Kukuljanova.

U sljedećem kolu Labinjani idu u goste Podhumu koji je do sada dva puta gostovao i upisao remi (Kukuljanovo) i pobjedu (Sloga, Čavle). Funtana pak gostuje kod Lovrana koji je do sada upisao oba poraza.

U 2. HBL zapad Raša je nastavila s odličnim igrama i rezultatima još iz prošle sezone kada se natjecala u 1. A IBL. Nako startne domaće pobjede nad Umagom (18:6), Raša je upisala i prvu gostujuću pobjedu, 15:9 nad Lindarom koji je nakon dva kola ostao jedini klub lige bez osvojenog boda. Pitanje pobjednika u Lindaru je bilo riješeno već nakon štafeta kada su gosti vodili s nedostižnih 13:3. Igor Radić je predvodio Rašu do pobjede sa sudjelovanjem u osvajanju sedam od mogućih osam poena. Andrija Zidarić i Ivan Štihović u redovima domaćina osvojalu su po četiri poena.

Igor Radić, Raša
Igor Radić, Raša

 

Uz Rašu od istarskih klubova u 2. HBL obje pobjede i to na domaćem terenu upisao je i Svetvinčenat, prvu nad Ročkim Poljem (13:11), a potom i nad Lošinjom 18:6. Upravo sljedeće kolo donosi derbi Raše i Svetvinčenta.

Pulska Veruda je već nakon dva kola i obje pobjede ostala usamljena na čelu prvenstvene ljestvice 1. A IBL. U 2. kolu u Puli je "pao" Kršan sa 16:6. Vrh je s druge strane nakon dva poraza u prva dva kola jedini u ligi još uvijek bez osvojenog boda. Sošići - Veruda derbi je 3. kola koje je na programu već u utorak, 14. rujna.

U 1. B IBL Stepčići, Veleniki i Sveti Lovreč mladi nakon dva kola imaju po dvije pobjede, te će derbi između Lovrečana i Stepčića već u utorak, 14. rujna biti u fokusu zanimanja.

U 2. IBL sjever Sloga je s domaćim slavljem nad novajlijom u ligi Brdima 13:7 nastavila svoj pobjednički niz i sakupila već maksimalnih devet bodova. S druge strane Fameia Novigrad je jedina još uvijek bez osvojenog boda. Susret još uvijek neporaženih Roča i Vižinade privlači pozornost u sljedećem kolu.

U 2. IBL jug Marići su u derbiju kola sa uvjerljivih 16:4 pobijedili Žminj i ostali jedini bez poraza u ligi nakon tri odigrana kola. S druge strane Puris iz Svetog Petra u Šumi je nakon tri kola jedini bez pobjede sa svega jednim osvojenim bodom. Režanci - Marići derbi je sljedećeg kola koji se igra u nedjelju, 19. rujna.

U 3. IBL nakon nepotpuna dva kola Polet i Jurazini u skupini jug II imaju dvije pobjede.

Natrag