Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Poznati sudionici završnog turnira KEP-a

Nakon što je u Aosti, na samom sjeverozapadu Italije, tromeđi sa Francuskom i Švicarskom, odigran drugi polufinalni turnir ovogodišnjeg europskog Kupa prvaka, poznati su svi sudionici završnog turnira koji će se odigrati 6. i 7. studenog 2021.

Hrvatski klubovi Pula i Biston, koji su u konkurenciji slovenske Skale iz Sežane i crnogorskog Mainia iz Budve, nastup na Final Fouru izborili na prvom polufinalnom turniru  odigranom u lipnju u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda doznali su svoje suparnike. Puljanima će tako suparnik u polufinalu biti talijanski Gaglianico iz Bielle, dok će se aktualni prvak Hrvatske iz Baške Vode u drugom polufinalu sastati sa aktualnim europskim prvakom, francuskim Saint Vulbasom.

Turnir u Aosti osvojio je Gaglianico nakon pobjeda nad francuskim Fontaineom 16:6 i St. Vulbasom 12:10. St. Vulbas je uz poraz od Gaglianca na turniru savladao talijansku BRB Ivreu 13:9. U redovima momčadi Fontaine nastupio je i nekadašnji hrvatski reprezentativac Marko Beaković, bivši član čak tri istarska kluba, Trio Buzeta, Istre Poreč i Pule.

Za podsjećanje pulski klub je u svom debitantskom nastupu u KEP-u prije dvije godine u osmini finala eliminirao Gaglianico nakon produžetaka u uzvratnom susretu u svojoj dvorani, ali su potom u četvrtfinalu sa dva poraza ispali od St. Vulbasa.

Kandidat s velikim izgledima za dobivanje domaćinstva ovogodišnjeg Final Foura je Pula.

U studenom ponovno europske obveze - Mario Percan, Pula
U studenom ponovno europske obveze - Mario Percan, Pula

 

Natrag