Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Tradicionalni ljetni kamp IBS-a

Nakon prošle (2020.) godine pauze, uzrokovane pandemijom koronavirusa, Istarski boćarski savez je ove godine (2021.), s prelaska sa kolovoza na rujan ponovno priredio svoj ljetni kamp za mlade boćarice i boćare, dobnog uzrasta do 16 godina i mlađe, koji tradicionalno priređuje veš više od dva i pol desetljeća, kao jedan od neizostavnih vidova rada s mladim naraštajima u istarskom boćarskom sportu.

Polaznici ljetnog kampa IBS-a 2021.
Polaznici ljetnog kampa IBS-a 2021.

 

Na već tradicionalnom mjestu u Poreču, ovoga je ljeta ciljano okupljeno 15 najnadarenijih boćarica i boćara rođenih 2005. godine i mlađih koji su šest dana usvajali nova boćarska znanja, ali i stjecali nova poznanstava, družili se, kupali i uživali u ostalim ljetnim radostima.

 

Instruktori u ovogodišnjem kampu bili su Valter Ivančić, naš nekadašnji proslavljeni reprezentativac, dvostruki svjetski prvak, igrač i voditelj superligaša Pazina, predsjednik Zbora trenera IBS-a, zatim Romano Grižančić, izbornik hrvatske ženske reprezentacije i trener prvoligaške ženske ekipe BK Labin inače aktualnih prvakinja Hrvatske, te Čedo Vukelić, izbornik hrvatske juniorske i kadetske reprezentacije, sigurno najveći boćarski autoritet za rad s mladima u Hrvatskoj.


Aktivnosti kampa odvijali su se kao i obično na boćalištu SC Albatros u Zelenoj laguni. Polaznici su tradicionalno bili smješteni u hotelu Delfin na gostoprimstvo čijeg osoblja kao i već godinama unazad IBS može uputiti samo riječi hvale.

 

Polaznici kampa IBS-a 2021.


Lorna Klarić, Nino i Tino Majcan, Mateo Matošević, Roko Babić, Luigi Šimac (Pazin), Mateo Ventin (Kamen Pazin), Filip i Simon Kajin (Vrh), Roko Jukić (Istra Poreč), Filip Popović, Tomas Jurcan (Montižana), Manuel Matošević (Sveti Lovreč mladi), Manuel Peršić, Tian Baričević (Vodnjan).

 

Mladi istarski boćari odigrali su tijekom trajanja kampa u Zelenoj laguni i prijateljski susret sa odgovarajućom selekcijom Primorsko-goranske županije, u kojoj su slavili pobjedu 13:11.

Selekcije Istre i Primorja pred prijateljski susret
Selekcije Istre i Primorja pred prijateljski susret

 

Istra - Primorje 13:11

Pojedinačno klasično 2:0: Luigi Šimac - Ivan Načinović 10:9

Parovi 2:0: Filip Popović, Simon Kajin - Ivan Šokić, Wendy Vukelić 11:3

Parovi 2:0: Nino Majcan, Manuel Peršić, Mateo Matošević - Niko Žiganto, Lorna Žagar 7:6

Parovi 2:0: Lorna Klarić, Roko Jukić - Leon Brnić, Adrian Šipek 9:7

Brzinsko izbijanje 0:2: Nino Majcan - Ivan Načinović 21:22

Precizno izbijanje 1:1: Filip Popović - Adrian Šipek

Precizno izbijanje 0:2: Luigi Šimac - Niko Žiganto 2:3

Štafetno izbijanje 0:2: Nino Majcan, Tomas Jurcan - Leon Brnić, Ivan Šokić 20:25

Pojedinačno 0:2: Tomas Jurcan - Niko Žiganto 3:13

Parovi 0:2: Tian Baričević, Mateo Ventin, Roko Babić - Ivan Načinović, Lorna Žagar 8:9

Parovi 2:0: Roko Jukić, Filip Kajin - Adrian Šipek, Wendy Vukelić 6:3

Parovi 2:0: Manuel Matošević, Filip Popović - Ivan Šokić, Leon Brnić 6:3.

Natrag