Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni turnir boćarica u Zemunu

Hrvatska ženska reprezentacija u sastavu Nives Jelovica, Ria Vojković (obje Labin) i Lorna Žagar (Marinići), predvođena izbornikom Romanom Grižančićem osvojila je ukupno treće mjesto iza Slovenije i Turske na turniru u Zemunu, odigranom od 19. do 22. kolovoza 2021.

Hrvatske boćarice na turniru u Srbiji
Hrvatske boćarice na turniru u Srbiji

 

Na turniru su se za ukupan poredak zbrajali učinci u disciplinama parovi, te brzinsko i precizno izbijanje, a hrvatske reprezentativke su osvojile prvo mjesto u parovima. Redom su pobjeđivale Rusiju 11:4, Triglav 11:10 i Srpkinje Antonjak i Popović 6:5. Potom su Jelovica i Vojković u polufinalu savladale i aktualne svjetske viceprvakinje, turske sestre Inci Ece i Buket Oztürk 11:9, a u finalu i Slovenke Ninu Volčinu i Rebeccu Martulaš 13:2.

Nives Jelovica i Ria Vojković sa suparnicama u finalu Slovenkama Rebeccom Martulaš i Ninom Vončinom
Nives Jelovica i Ria Vojković sa suparnicama u finalu Slovenkama Rebeccom Martulaš i Ninom Vončinom

 

Na ovom prvom međunarodnom ženskom natjecanju iz službenog kalendara FIB-e nakon više od godinu i pol dana nastupila je i ekipa aktualnog viceprvaka Europe i Hrvatske, Čavle ŠB u sastavu Dora Fućak, Roberta Petrović i Ema Maršanić koja je predvođena trenerom Deanom Klarićem zauzela šesto mjesto.
   
Konačan poredak: 1. Slovenija, 2. Turska, 3. Hrvatska, 4. Srbija, 5. Triglav (Slo), 6. Čavle ŠB, 7. Rusija, 8. Crna Gora.

Natrag