Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Međunarodni juniorski Alpe - Jadran turnir

Hrvatska juniorska reprezentacija u sastavu Lovro Šipek, Žarko Jerčinović (Sveti Jakov, Jadranovo), Filip Klarić (Drivenik, Općina Vinodolska), Fran Jakominić (Vargon, Rijeka), Petar Bajan (Kijevo) i Karmelo Vučković (Slivno, Opuzen) predvođena izbornikom Čedom Vukelićem i njegovim pomoćnikom Vjekom Matetićem obranila je naslov pobjednika na međunarodnom momčadskom Alpe - Jadran turniru odigranom u slovenskoj Izoli, na boćalištu Arrigoni. Hrvatski juniori su na istovrsnom turniru najbolji bili i 2019. godine u Poreču.

Reprezentacija Hrvaske pobjednik Alpe - Adria turnira
Reprezentacija Hrvaske pobjednik Alpe - Adria turnira

 

Selekcija Istre u sastavu Ivan Štihović, Nino Majcan (Pazin), Martin Štihović (Lindar), Filip Popović (Montižana), Samuel Majcan i Luka Pastorčić (Vrh), predvođena izbornikom Valterom Ivančićem i njegovim pomoćnikom Goranom Krotom je i ovom prigodom u Sloveniji, kao i prije dvije godine u Poreču zauzela treće mjesto.

Selekcija Istre na turniru u Izoli
Selekcija Istre na turniru u Izoli

 

Pored Hrvatske i Istre na turniru su tradicionalno sudjelovele i reprezentacija Slovenije i zajednička selekcija talijanskih regija Furlanija - Venecija - Julijska krajina (FVG) i Veneto.

Hrvatska je na turniru ostvarila sve tri pobjede, a u odlučujućem susretu za naslov pobjednika savladala je na kraju drugoplasiranu Sloveniju. Istra je pak, kao i prije dvije godine ostvarila pobjedu nad FVG Veneto. U selekciji Istre najučinkovitiji su na turniru bili Martin Štihović, Popović i Pastorčić s ukupno pozitivnim učincima u omjeru pobjeda i poraza.

 

Kompletne rezultate turnira možete preuzeti OVDJE

 

Izvješća sa susreta:

Slovenija - Istra 8:4

Hrvatska - FVG Veneto 10:2

Istra - Hrvatska 2:10

Slovenija - FVG Veneto 8:4

Istra - FVG Veneto 10:2

Slovenija - Hrvatska 4:8

 

Natrag