Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

U dosadašnjem dijelu radnog dijela tjedna odigrana su redovna kola u Prvoj B IBL i Drugoj IBL sjever, te dva zaostala susreta u ostalim ligama.

Najveću pozornost provuklo je gostovanje lidera Prve A IBL Raše u Ladićima gdje se odigrao nastavak zbog kiše prekinutog susrea 10. kola koji je za goste bio veliki izazov jer su uoči završne faze susreta prvi puta ove sezone gubili sa 8:6. No Raša je i u ovom nastavku susreta pokazala da je definitivno najkvalitetnija momčad lige ove sezone, dobila je završnu fazu susreta 6:2 za drugo uzastopno ukupno minimalno slavlje 12:10, te je upisala i 11 pobjedu u isto toliko odigranih susreta i konkurenciji poručila da je ovosezonski pobjednički pehar njihov.

U Prvoj B IBL Červar je minimalnom domaćom pobjedom 12:10 usporio lidera, pulsku Verudu. U sljedećem kolu Puljani su slobodni šo će nastojai iskoristiti Juricani ili Červar koji će se u međusobnom derbiju pobjedom nastojati približiti lideru na šest bodova zaostatka.

Davor Legović, Červar
Davor Legović, Červar

 

U Drugoj IBL sjever vodeći Veleniki su remizirali na gostovanju u Babićima s Plamenom (10:10) što međuim nisu iskoristili pratitelji, Oslići koji su kod kuće poraženi od Sloge iz Svetog Martina kraj Buzeta 12:8 i Roč koji je remizirao (10:10) na gostovanju kod Seline. Roč i Oslići igraju derbi sljedećeg kola.

Natrag