Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Finale doigravanja za naslov prvakinja Hrvatske

Boćarice Labina treću su godinu za redom i četvrti puta u svojoj povijesti osvojile naslov ekipnih prvakinja Hrvatske.

Boćarice Labina - prvakinje Hrvatske 2021.
Boćarice Labina - prvakinje Hrvatske 2021.

 

U sezoni u kojoj su u ligaškom dijelu prvenstva upisale tri poraza, što im se nije dogodilo prethodne četiri sezone, te su u doigravanje ušle "tek" sa trećeg mjesta Labinjanke su bile najbolje kada je to bilo najpotrebnije, u samoj završnici sezone prošavši kroz play off ponovno do hrvatskog trona bez poraza. Labinske boćarice prvo su u polufinalu u sva susreta eliminirale Komižu, a potom su u dva susreta finala bez poraza nadvisile i svog tredicionalnog finalnog rivala, Čavle ŠB.

Nakon što je prvi susret finala Labina i Čavli ŠB u nedjelju, 16. svibnja u labinskom Gradskom boćalištu završen bez pobjednika (12:12), braniteljice naslova državnih prvakinja u drugom su susretu odigranom, u subotu, 22. svibnja u riječkom boćarskom domu na Podvežici slavile pobjedu 17:7 i ponovno kući odnijele pehar namijenjen najboljoj ženskoj boćarskoj družini u Hrvatskoj.

U drugom susretu finala neizvjesnosti gotovo da i nije bilo. U prvoj fazi susreta prvo su Rija Vojković s izvrsnih 27 punata i pobjedom nad Nikola Marelja Bošnjak u bližanju i izbijanju u krug, te Nives Jelovica i Vesna Tončinić u paru pobjedom nad Carrolinom Bajrić i Doroteom Maršanić donijele četiri poena Labinu. Koliki će rezultat biti nakon te faze susreta lomilo se u trojci u kojem su Čavjanke u posljednjem bacanju neodlučen rezultat 9:9 pretvorile u svoju pobjedu 10:9, te u disciplini pojedinačno klasično u kojoj je Snježana Klanjac u posljednjem bacanju svoj zaostatak od 5:7 pretvorila u 7:7 za ukupno vodstvo 5:3 gošći. Labin je svoju prednost na velikih 11:5 povećao nakon što su Ria Vojković, Nives Jelovica i Anika Ujčić osvojile šest poena u brzinskom izbijanju, te preciznom izbijanju i valjanju. U završnici je Labinjankama stoga trebala još jedna pobjeda za ukupnu pobjedu, a do nje je suveremonom i gotovo perfetnom igrom u disciplini pojedinačno klasično prva stigla Jelovica koja je protiv Marelja Bošnjak 20-ak minuta prije kraja imala vodstvo 12:0 da bi Nikol u predzadnjem bacanju napravila čak tri punta, ali je Nives desetak minuta prije kraja zaključila priču i slavlje Labina moglo je početi.

 

Naslov ekipnih prvakinja Hrvatske u 2021. godini za Labin su osvojile: Vesna Tončinić, Nives Jelovica, Ria Vojković, Diana Baran, Karmen Benazić, Snježana Klanjac, Sandra Novaković, Romana Cvečić, Zvjezdana Vratonja, Anika Ujčić i Lana Stepančić. Trener: Romano Grižančić.

Natrag