Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Bogat dosadašnji dio radnog dijela tjedna je u istarskim županijskim ligama sa odigranim redovnim kolima u dvije lige, te mnoštvom odigranih zaostalih susreta u ostalim ligama.

Lider Prve A IBL Raša je u derbiju Labinštine kod kuće s uvjerljivih 17:5 pobijedila Kršana i tako ostvarila devetu pobjedu sezone u isto toliko odigranih susreta. U derbiju začelja Vrh je s 14:8 savladao Valturu i tako upravo svojim gostima prepustio posljednje mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

U Prvoj B IBL Červar je u zaostalom susretu nadvisio Rovinjsko Selo 14:8 i prometnuo se u prvog pratitelja lidera, pulske Verude, ali i dalje s velikih devet bodova zaostatka.

U Drugoj IBL sjever vodeći Veleniki su nakon osam uzastopnih susreta bez poraza pokleknuli u zaostalom susretu na gostovanju u Svetom Martinu kraj Buzeta gdje ih je domaća Sloga pobijedila 12:8. U Drugoj IBL sjever Stepčići su s očekivnom pobjedom nad fenjerašem Orbanićima 16:4 ponovno na čelu prvenstvene ljestvice dostigli Potpićna koji je bio slobodan.

U Trećoj IBL sjever I Mate Balota je u porečkom derbiju pobjedom nad Novim naseljem 12.8 praktički osigurala poziciju broj 1 za doigravanje jer je teško za očekivati da će Balota u posljednjem ligaškom kolu na gostovanju u Buićima izgubiti od Kuma koji je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio svega jedan bod, što bi onda otvorilo mogućnost Vižinadi da pobjedom nad Višnjanom ona postane broj 1 za doigravanje.

Detalj s porečkog derbija Mate Balota - Novo naselje. Snimio: Serđo Popović.
Detalj s porečkog derbija Mate Balota - Novo naselje. Snimio: Serđo Popović.

 

U Trećoj IBL jug II Marići su gostujućom pobjedom u Svetom Petru u Šumi nad Purisom 13:7 potvrdili broj 1 za doigravanje, dok labinski Rudar i Jurazini u posljednjem ligaškom kolu moraju odlučiti tko će biti broj 2. Labinjani imaju lakši posao jer gostuju u Nedešćini kod Jedinsva, dok Jurazinima slijedi teško gostovanje u Marićima.

Natrag