Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Finale doigravanja za naslov ekipnih prvakinja Hrvatske

Nakon prvog susreta finalne serije doigravanja za naslov ekipnim prvakinja Hrvatske, koji je u nedjelju 16. svibnja 2021. odigran u labinskom Gradskom boćalištu, ni jedne od finalnih suparnika, Labinjanke i Čavjanke, nisu stekle prednost pobjede s obzirom na to da je ogled okončan neodlučenim rezultatom 12:12.

Odgovor na pitanje tko će osvojiti državnu titulu stoga bi mogli dobiti u drugom dvoboju koji se u subotu, 22. svibnja od 10.00 sati igra u riječkom boćarskom domu na Podvežici, ukoliko jedan od finalista ostvari pobjedu. Završi li pak i drugi susret neodlučeno, onda će se u nedjelju 23. svibnja, također nad Podvežici od 10.00 sati igrati majstorica, treći susret nakon kojeg mora biti poznat stari ili novi prvak Hrvatske.

U prvom susretu u Labinu nakon početnih 4:4 Čavle ŠB su na prednost od 10:6 otišle dobivši precizna izbijanje i valjanje, te štafetno izbijanje ti su bile bliže ukupnoj pobjedi. No u završnici su Nives Jelovica i Ria Vojković pobjedama u disciplinama pojedinačno klasično, te Vesna Tončinić i Snježana Klanjac pobjedom u paru donijele Labinu šest poena za ukupan neriješen rezultat 12:12.

Karmen Benazić i Snježana Klanjac, Labin
Karmen Benazić i Snježana Klanjac, Labin

 

Labinske boćarice tako, ovom prigodom oslabljene za neigranje Anike Ujčić, ni treći puta ove sezone nisu uspjele savladati ekipu sa Hrastenice. Je li konačno došao red na prvu pobjedu saznati ćemo u subotu.

Izvješće s prvog susreta finla Labin - Čavle ŠB možete preuzeti OVDJE

Natrag