Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

1. HBL sjever - 9. kolo

U potpunoj rezultatskoj nadmoći četiri favorita, Pule, Istre Poreč, zagrebačkog Zrinjevca i riječkog Vargona, nad Pazinom, Kukuljanovim, Funtanom i Marinićima, proteklo je 9. kolo 1. HBL sjever.

U sva četiri susreta kola pitanja pobjednika riješena su i prije završne serije igara. Puljani su posao obavili nakon štafetnog izbijanja, a Porečani, Zagrepčani i Riječani već nakon preciznog izbijanja.

Od sva četiri poražena kluba u ovom kolu Pazinjani su u istarskom derbiju u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda na koncu sakupili najviše, sedam poena i tako najviše popravili krajnji dojam. Aktualnog prvaka Hrvatske je do pobjede u istarskom dvoboju predvodio reprezentativac Darijan Živolić koji je sudjelovao u osvajanju šest poena, a ovoga puta u disciplini u kojoj je i aktualni svjetski prvak, brzinskom izbijanju na šest pozicija, nije morao forsirati brzinu trčanja te je uz svega jedan promašaj pogodio 42 boće. Nikola Hrelja je pridodao pet poena za pobjednike. S druge strane valja izdvojiti vrlo dobrih 38 pogodaka Dajana Jurmana u brzinskom izbijanju na tri pozicije.

Nikola Hrelja, Pula
Nikola Hrelja, Pula

 

Porečani su u svojoj boćarskoj dvoranu SRC Veli Jože fenjerašu Kukuljanovu prepustili četiri poena. U ostalom dijelu susreta koji je još bio "živ" osim jednog preciznog izbijanja sve ostale igre otišle su uvjerljivo na stranu domaćina, osim što je Neven Vičević malo pritisnuo Matea Načinovića u bližanju i izbijanju u krug. U ostale tri klasične igre prve faze susreta Kukuljanovo je ukupno sakupilo tek tri punta.

Funtanjani su se s gostovanja iz Zagreba vratili sa svega dva osvojena poena, a čast gostiju u metropoli je spasio Ivan Liović dobivši u pojedinačnoj klasičnoj igri mladog Cerovljana Filipa Matijašića. Daleko od barem poena nije bila ni zadnja trojka Funtane koja je na koncu poražena za svega punat.

U sljedećem kolu dva vodeća kluba skupine, Istra Poreč i Pula gostuju kod Pazina, odnosno Marinića koji se pak grčevito bore za peto mjesto koje donosi izravan ulazak u buduću jedinstvenu Superligu. Stoga će biti zanimljivo vidjeti hoće li se Porečani i Puljani koji se bore za poziciju broj 1 za doigravanje i izravan ulazak u polufinala, na završni turnir za prvaka Hrvatske, na ovim gostovanjima poskliznuti. Funtana pak u Poreču dočekuje Vargon koji se sa Zrinjevcem bori za ulazak u play off.

 

U Hrvatskoj ženskoj ligi odgođen je istarski derbi između Labina i pulske Nove Verude koji će se odigrati u petak, 26. veljače s početkom u 17.45 sati. U nedjelju pak Labinjanke gostuju kod Kastva, a Puljanke ugošćuju Mariniće.

Natrag