Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Zaostali susret 4. kola Prve HBL sjever

Boćari Pule su u razmaku od svega tri dana na gostovanjima ostvarili pobjede u čak dva velika derbija 1. HBL sjever i tako na najbolji način demonstrirali koja je snaga aktualnih prvaka Hrvatske.

Nakon što su u subotu, 6. veljače 2021. u Zagrebu u susretu redovnog 7. kola preokretom u završnoj fazi susreta pobijedili Zrinjevca sa tijesnih 14:12 Puljani su u utorak, 9. veljače u riječkom boćarskom domu na Podvežici slavili pobjedi i u zaostalom susretu 4. kola sa Vargonom, ovoga puta po kretanju rezulata sa lakših i uvjerljivijih 17:9.

U reprizi prošlosezonskog finala završno turnira za naslov prvaka Hrvatske pulski su boćari slavili već treću uzastopnu pobjedu na Podvežici, a ovoga puta s potpuno jednakim rezultatom nad istim suparnikom kao i ljetos u završnom susretu Final Foura kada su osvojili svoju prvi državnu momčadsku titulu.

Ovom prigodom presudnu rezultatsku prednost Pula je u Rijeci ostvarila odmah u prvoj fazi susreta nakon koje su vodili sa visokih 7:1, a od domaćina samo je Roland Marčelja u tom periodu igre u bližanju i izbijanju u krug uspio remizirati sa Petrom Barlianom (22:22). Zanimljivo je da su potom oba brzinska izbijanja završila bez pobjednika, u jednom od njih i veliki dvoboj dvojice do prošle sezone kolega iz dresa Pule, Pazinjna Benjamina Guština i Darijana Živolića, sa ne baš briljantnim rezultatima za prvoligaški vrh. Nakon podjele poena u preciznom izbijanju gosti su svoju prednost na visokih 13:5 podebljali pobjedom Živolića i Luke Faragune u štafetnom izbijnju nad Guštinom i Franom Jakominićem i već je tada bilo jasno da će svi bodovi gotovo sigurno sa Podvežice otputovati na pulsku Verudu što su gosti u završnici susreta praktički i potvrdili.

Puljani Darijan Živolić, Dean Ikić (desno) i Nikola Hrelja (u pozadini) još su jednom bili bolji od Riječana Davora Jelovice, Alena Šestana i Daria Pavie. Foto: Novi list
Puljani Darijan Živolić, Dean Ikić (desno) i Nikola Hrelja (u pozadini) još su jednom bili bolji od Riječana Davora Jelovice, Alena Šestana i Daria Pavie. Foto: Novi list

 

Darijan Živolić koji je sudjelovao u osvajanju šest poena za svoju momčad, te Petar Barlian koji je pridodato pet poena, su predvodili Pulu do važne pobjede.

Nakon tri uzastopna derbija u razmaku od svega deset dana (Istra Poreč, Zrinjevac, Vargon), Puljane u subotu, 13. veljače ponovno očekuje gostovanje na Podvežici, ali ovoga puta lakši suparnik, Kukuljanovo.

Natrag