Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Sjednica IO HBS-a

Službenu novu boćarsku 2021. godinu otvoriti će boćarice kojima počevši od 15. siječnja predstoji odigravanje zaostalih susreta Hrvatske ženske lige - odlučio je na svojoj video-sjednici Izvršni odbor Hrvatskog boćrskog saveza.

Boćarice su u jesenskom dijelu prvenstva u HŽBL uspjele odigrati samo dva potpuna kola, dok su iz preostala tri kola tri susreta: Nova Veruda - Komiža, Komiža - Čavle ŠB i Labin - Komiža odgođena. Odgođeni susreti se moraju odigrati najkasnije do 14. veljače kada je zakazan nastavak prvenstva sa redovnim 6. kolom. Prema novom rasporedu ligaška sezona neće završiti krajem ožujka kako je prvotno bilo planirano već će se produžiti sve do 15. ili 16. svibnja kada su predviđeni drugi, odnosno eventualno treći susret finala doigravanja.

Boćari 1. HBL u nastavak sezone kreću 23. siječnja kada su na rasporedu zaostali susreti 5. kola skupine sjever Istra Poreč - Vargon i Kukuljanovo - Pazin, dok se prvenstvo s redovnim 6. kolom nastavlja 30. siječnja. Nije određen termin odigravanja zaostalog susreta 4. kola skupine sjever Vargon - Pula koji će se odigrati u terminu koji klubovi dogovore zajedno s povjerenikom lige. Zbog zabrane igranja susreta u prosincu od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske prema novom rasporedu prvenstvo 1. HBL će se produžiti za mjesec dana. Završni turnir četiri najbolja kluba 1. HBL za naslov prvaka Hrvatske na programu je naime 24. i 25. travnja (prvotni termin je bio 27. i 28. ožujka).

Elvis Brbaro ugostiti će Benjamina Guština 23. siječnja u susretu Istra Poreč - Vargon
Elvis Brbaro ugostiti će Benjamina Guština 23. siječnja u susretu Istra Poreč - Vargon

 

Od ostalih odluka IO-a HBS-a ističemo da je planirani početak Hrvatske juniorske lige, ukoliko do tada mjere Stožera civilne zaštite RH dozvole natjecanj, 7. veljače. S obzirom na to da se jesenas nije igralo prvenstvo se neće kako je prvotno bilo planirano igrati po dvostrukom, već po jednostrukom ligaškom sustavu.

Za sva prvenstva Hrvatske po disciplinama za sve kategorije i uzraste u 2021. godini će prijave biti otvorene, odnosno nastupiti će moći svatko tko se prijavi.

Imenovani su izbornici hrvatskih reprezentacija za 2021. koji su logično, s obzirom na to da tijekom prošle godine reprezentativnih nastupa praktički nije ni bilo, ostali isti kao i 2020. Tako će reprezentcije ove godine voditi Jure Maglić (seniori), Romano Grižančić (seniorke), Vjekoslav Matetić (mlađi seniori), Čedo Vukelić (juniori i kadeti) i Anton Tonči Jurjević (raffa).

Natrag