Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Proglašenje najboljih sportaša Pule za 2019.

Za zaslužene nagrade, priznanja i čestitke nikada nije kasno pa je tako Sportska zajednica Grada Pule na samom isteku 2020. godine priredila svečanost proglašenja najboljih sportaša i kolektiva najvećeg istarskog grada za prethodnu, 2019. godinu.

Očito su se organizatori tijekom godine nadali prigodnijem terminu kako bi nagrade najuspješnijima uručili pred širim auditorijem, ali ga, nažalost nisu dočekali.

Istarska boćarska obitelj ponosna može biti na činjenicu da su dva od četiri najznačajnija priznanja otišla u ruke boćara i u najvećem gradu na najvećem hrvatskom poluotoku koji ima i najveću plejadu sportova.

Logično je i da je najbolji istarski sportaš, proglašen od strane Sportske zajednice Istarske županije najboljim za 2019., ujedno proglašen i za najboljeg pulskog sportaša, a to je priznanje pripalo Darijanu Živoliću, prvotimcu Boćarskog klua Pula. Živoliću je prošla, 2019. godine bila najuspješnija u karijeri. Na Svjetskom prvenstvu u turskom Mersinu se okitio s čak dvije medalje, zlatnom u brzinskom izbijanju, te zajedno sa sadašnjim prvotimcem Istre Poreč Brunom Kraljićem brončanom u štafetnom izbijanju. Darijan je uz to zajedno sa sada već bivšim klupskim kolegom Benjaminom Guštinom u dva navrata postavljao novi hrvatski rekored u štafeti, te je i dalje jedan od hrvatskih rekordera u toj disciplini, dok je zajedno s Carrolinom Bajrić (Čavle ŠB) postao i hrvatski rekorder u mješovitoj štafeti. Temeljem navedenih uspjeha Hrvatski boćarski savez ga je proglasio najboljim hrvatskim boćarom za 2019. godinu.

Darijan Živolić, najbolji sportaš Pule za 2019.
Darijan Živolić, najbolji sportaš Pule za 2019.

 

Živolić je tako postao jedan od rijetkih istarskih sportaša koji je najboljim proglašavan u najmanje dva istarska grada s obzirom na to da je za 2013., nakon što je u argentinskoj Bahia Blanci osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka, zajedno s Leom Brnićem u štafeti, proglašen i najboljim sportašem Poreča, tada kao član Istre Poreč.

I sve Darijanove prošlogodišnje klupske kolege zaslužile su priznanje za najbolje jer je Boćarski klub Pula proglašen najboljom momčadi grada za 2019.. Pulski boćari su prošle godine osvojili naslov momčadskog viceprvaka Hrvatske, igrali u finalu Kupa Hrvatske i u svom premijernom nastupu na službenoj međunarodnoj sceni stigli do četvrtfinala Kupa europskih prvaka s čime im je prošla godina u tom trenutku bila i najuspješnija u klupskoj povijesti.

Boćari Pule, najbolja momčad grada za 2019.
Boćari Pule, najbolja momčad grada za 2019.

 

No s obzirom na to da su pulski boćari ove, 2020. godine osvojili i svoj prvu državnu titulu prvaka možemo se nadati da će i u narednom proglašenju najboljih u Puli ponovno biti među dobitnicima priznanja.

Za 2019. najboljom sportašicom Pule proglašena je automobilistica Iva Damarija, a za najbolju ekipu košarkašice Pule.

Natrag