Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

1. HBL sjever

Od susreta redovnog, 5. kola 1. HBL sjever, koje je na rasporedu bilo u subotu, 28. studenog 2020., odigran je samo susret između zagrebačkog Zrinjevca i Marinića s pobjedom domaćina 14:12, dok su odgođeni susreti Istra Poreč - Vargon, Pula - Funtana i Kukuljanovo - Pazin.

Stoga su Porečani i Funtanjani, dva kluba koja djele istu domaćinsku boćarsku dvoranu SRC Veli Jože, unaprijed odigrali susret 7. kola u kojem su porečki boćari očekivano bili bolji ukupnim rezultatom 20:6 u ogledu u kojem je pitanje pobjednika bilo riješeno nakon štafetnog izbijanja s vodstvom domaćina 14:4. Dok je susret još bio "živ" poene za goste su osvojili iskuni, nekadašnji prvotimac porečkog prvoligaša, Mirko Perhat dobivši u disciplini pojedinačno klasično Matea Načinovića sa 13:5, te Nikola Marić koji je u preciznom izbijanju dobio neraspoloženog Nenada Tadića 12:4. Valja istaći i da su, unatoč činjenici da nisu imali ravnopravnu konkurenciju, ponovno izvrsni bili porečki brzinski Bruno Kraljić i Mateo Načinović. Trener Istre Poreč Dražen Puniš pružio je prigodu da nekoliko prvoligaških boća odigraju dva mlada člana kluba, 15-godišnji Filip Popović i 13-godišnji Roko Jukić.

Susjedsko boćanje - Funtanjani Silvio Beaković i Mirko Legović (plavi dresovi), te Porečani Marino Križmanić, Luka Puniš i Elvis Barbaro
Susjedsko boćanje - Funtanjani Silvio Beaković i Mirko Legović (plavi dresovi), te Porečani Marino Križmanić, Luka Puniš i Elvis Barbaro

 

U sljedećem kolu derbi susret u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda igraju dva zadnja prvaka Hrvatske, Pula i Istra Poreč, dok je u Poreču na rasporedu još jedan ogled dva istarska kluba, Funtane i Pazina.

Natrag