Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Hrvatski boćarski savez

Hrvatski boćarski savez je u petak, 27. studenog donio odluku o obustavi do daljnjega svih ligaških natjecanja pod svojom nadležnošću, izuzev 1. HBL.

Drugim riječima do daljnjeg je obustavljeno i natjecanja u Hrvatskoj ženskoj ligi u kojoj je u dosadašnjem dijelu sezone odigrano pet nekompletnih kola, a do kraja jesenskog dijela prvenstva bila su za odigrati predviđena još tri kola.

HBS svoju odluku, bez dodatnog pisanog pojašnjenja, temelji na odluci nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, te preporukama vlastitih Sportske i Zdravstvene komisije.

S obzirom na to da odluka o nužnim epidemiološkim mjerama radi spriječavanja prijenosa bolesti COVID-19 Stožera civilne zaštite RH ne zabranjuje natjecanja klubovima koji se natječu u 1. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim natjecanjima, u što spadaju i klubovi HŽBL, pretpostavka je da je odluka o obustavi natjecanja u HŽBL denesena temeljem preporuka Sportske ili Zdravstvene komisije HBS-a. Kako nije obustavljeno natjecanje u 1. HBL nisu poznati razlozi temeljem kojih je eventualno Zdravstvena komisija HBS-a donijela preporuke o obustavi natjecanja u HŽBL.

Stoga je tek pretpostavka da je odluka o obustavi natjecanja u HŽBL donesena zbog narušenog rasporeda igranja prvenstva po kolima zbog problema klubova s koronavirusom. Naime, od do sada 12 odigranih susreta tri nisu odigrana u redovim terminima, a do trenutka donošenja odluke o obustavi natjecanja HŽBL još četiri susreta su odgođena, odnosno neodigrana.

 

Odluku HBS-a možete preuzeti OVDJE

Natrag