Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Izjednačen hrvatski rekord u štafeti

Hratski boćarski reprezentativci Marino Milićević i Marin Ćubela, na susretu 3. kola 1. HBL jug i gostovanju njihovog od ove sezone novog kluba Bistona iz Baške Vode kod dubrovačkog Hajduka Rašice u boćarskoj dvorani u Srebrenom u Župi dubrovačkoj, izjednačili su hrvatski rekord u štafetnom izbijanju.

Marino i Marin su ostvarili 58 pogodaka iz 61 izbačaja, isti broj pogodaka (ali iz 60 izbačaja) koji su 23. studenog 2019., također na susretu 1. HBL ostvarili Darijan Živolić i Benjamin Guštin, tada obojica boćari Pule (Guštin od ove sezone nosi dres riječkog Vargona) na susretu njihovog kluba sa dugopoljskim Sokol Orbicom. 

Marino Milićević i Marin Ćubela. Foto: dalmacijabalote.com
Marino Milićević i Marin Ćubela. Foto: dalmacijabalote.com

 

Svjetski rekord u vlasništvi je Francuza Alexandrea Chirata i Frederica Marsensa koji su u lipnju 2019. godine ostvarili rezultat od 61 pogotka iz 62 izbačaja.

Za podsjećanje, hrvatski rekorderi po starim pravilima boćarske igre (kada se prigodom odigravanja boće mogla gaziti crta) sve do 1. siječnja 2019. držali su Darijan Živolić i Joško Mardešić koji su još 2013. godine u dresu Istre Poreč na gostovanju kod Zrinjevca u Zagrebu pogodili 60 boća iz 61 izbačaja. Od tog rezultata na svijetu samo je jedna štafeta ostvarila bolji rezultat u povijesti, Talijani Mauro Roggero i Emanuele Ferrero koji su 2014. ostvarili perfektan rezultat, 61 pogodak iz 61 izbačaja.

Natrag