Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški vikend

Pula i Istra Poreč, dva zadnja momčadska prvaka Hrvatske i dalje, nakon tri odigrana kola, dijele čelnu poziciju Prve HBL sjever s maksimalnim učinkom.

U zadnjem kolu teži su posao imali aktualni državni prvaci Puljani protiv ove sezone osnaženih Marinića koji su pokazali da bod koji su u prošlom kolu osvojili protiv riječkog Vargona (13:13) nije bio nimalo slučajan. Prva faza susreta u pulskoj boćarskoj dvorani SRC Uljanik Veruda (u kojem su na koncu čak četiri igre završile remijem) okončana je podjelom poena 4:4, a pulskim je boćarima potom prednost od dva poena donio svjetski prvak Darijan Živolić s izvrsnim nastupom u brzinskom izbijanju na šest pozicija u pobjedi nad Kristijanom Prodanom (44:27). No gosti iz Marinića su i dalje u tehničkim disciplinama domaćinima pružali snažan otpor, te su u igri za ukupne bod(ove) ostali i u završnoj fazi u koju se ušlo s minimalnom prednošću Pule 10:8. U završnici su Puljani ipak potvrdili svoju veću kvalitetu i na koncu zasluženo slavili pobjedu 16:10. Domaćine je do pobjede predvodio Nikola Hrelja sa sudjelovanjem u osvajanju pet poena, Petar Barlian, Darijan Živolić i Steven Benolić su dodali po četiri poena.

U porečkoj boćarskoj dvorani SRC Veli Jože u istarskom derbiju Istre Poreč i Pazina, koji je nastupio znatno oslabljen, bez Alena Guština, gledali smo potpunu dominaciju domaćina koji je pitanje pobjednika riječio već nakon preciznog izbijanja s visokim vodstvom 15:1. Priliku da ostvari prvu pobjedu u jednoj igri za Pazinjane imao je Valter Ivančić upravo u preciznom izbijanju, ali se Nenad Tadić pogotkom zadnjeg balina ipak potrudio da ta igra završi remijem. Na koncu su Ivančić i mladi Ivan Štihović ipak ostvarili jednu pobjedu za goste u paru. Valja izdvojiti i izvrstan nastup Matea Načinovića i Brune Kraljića iz porečkog sastava u štafetnom izbijanju sa 55 pogodaka iz 59 izbačaja.

Žuto-plavi su ovom prigodom bili daleko uspješniji od plavih - detalj sa susreta Istre Poreč - Pazin. Snimio: Manuel Paljuh.
Žuto-plavi su ovom prigodom bili daleko uspješniji od plavih - detalj sa susreta Istre Poreč - Pazin. Snimio: Manuel Paljuh.

 

Funtana je na gostovanju kod Vargona osvojila svega dva poena i to iz dva remija, Ivana Liovića i Antonia Puniša u parovima protiv Davora Jelovice i Sandra Gulje (6:6), te Puniša u brzinskom izbijanju na tri pozicije sa mladim Franom Jakominićem (33:33), a blizu još barem poena bio je i iskusni Silvio Beaković koji je u bližanju i izbijanju u krug od dugogodišnjeg reprezentativnog kapetana Rolanda Marčelje izgubio za svega punat (21:20).

U sljedećem kolu u riječkom boćarskom domu na Podvežici je na programu repriza prošlosezonskog finala završnog turnira, susret aktualnih doprvaka i prvaka Hrvatske, Vargona i Pule, dok istovremeno Istra Poreč neće imati ni malo laku zadaću u nedalekim Marinićima. Pazin će ubitačnu seriju s najjačim momčadima lige nastaviti ugošćivanjem zagrebačkog Zrinjevca dok Funtanu u Poreču čeka susret istine sa Kukuljanovim.

Boćarice Labima imale su izuzetno plodan vikend u kojem su prvo u subotu kod kuće u zaostalom susretu 3. kola pobijedile riječku Drenovu 19:5, a potom su u nedjelju na gostovanju savladale i Mariniće 18:6. S nove dvije pobjede, nakon nekompletnog 4. kola, su se aktualne prvakinje Hratske popele na čelnu poziciju prvenstvene ljestvice.

U sljedećem kolu trebao bi se odigrati prvi veliki derbi sezone, gostovanje Komiže u Labinu. Boćarice pulske Nove Verude, koji su svoj do sada jedini susret sezone odigrale prije mjesec dana, će prvo u srijedu, 18. studenog od 16.00 sati u zaostalom susretu 2. kola ugostiti novajliju u ligi Kastva, a potom ih u nedjelju očekuje teško gostovanje kod Čavli ŠB.

Natrag