Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Prvenstvo Hrvatske za seniorke

Najbolja hrvatska mlada boćarica, članica Labina Ria Vojković osvojila je zlatnu medalju u disciplini pojedinačno klasično i brončanu u preciznom izbijanju na prvenstvu Hrvatske koje se u subotu i nedjelju, 7. i 8. studenog odigravalo u riječkom boćarskom domu na Podvežici i u boćarskoj dvorani Hrastenica u nedalekim Čavlima.

Ria Vojković, Labin
Ria Vojković, Labin

 

No, do naslova pojedinačne prvakine Hrvatske 18-godišnja Vojković nije stigla glatko s obzirom na to da je u natjecanju po skupinama, nakon pobjede 13:8 nad Irom Nimčević (Čavle ŠB), sa 13:5 izgubila od još mlađe, 15-godišnje Dore Fućak (Čavle ŠB), pa se u četvrtfinale morala plasirati kroz repasaž u kojem je slavljem 13:8 prošla još jednu zahtjevnu prepreku, Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB). No najteža prepreka, koju je također sa 13:5 uspješno savladala je Riu očekivala u četvrtfinalu, klupska kolegica Nives Jelovica. Do kraja je Vojković nanizala još dvije pobjede, nad Marizom Milaković (Marinići) 13:5 u polufinalu i Katjom Matejčić (Drenova, Rijeka) 13:3 u finalu, te se zasluženo popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Osvajačice medalja u disciplini pojedinačno klasično
Osvajačice medalja u disciplini pojedinačno klasično

 

Iz dvije kvalifikacijske serije preciznog izbijanja se Vojković s rezultatima od 18 i 14 punata kao najbolja plasirala u finalnu seriju (među četiri). No u finalu se sa svega šest punata morala zadovoljiti trećim mjestom i osvojenim brončanim odličjem. Naslov državnje prvakinje osvojila je Nikol Marelja Bošnjak (Čavle ŠB) s najboljim rezultatom prvenstva od 21 punta, ispred "srebrne" Dore Fućak (Čavle ŠB), sa 12 punada dok je poput Vojković brončanu kolajnu zaslužila i Ira Nimčević (Čavle ŠB) sa svega jednim puntom.

Pobjedničko postolje u preciznom izbijanju
Pobjedničko postolje u preciznom izbijanju

 

Dodajmo i da je najbolja hrvatska boćarica svih vremena Nives Jelovica (Labin) nakon dugi niz godina ostala bez medalje na PH. Pored poraza u četvrtfinalu pojedinačne igre od Vojković u preciznom izbijanju za Jelovicu je kobna bila prva kvalifikacijska serija u kojem je ostvarila rezultat od svega jednog punta, te se nije uspjela plasirati u finalnu seriju.

 

Kompletne rezultate discipline pojedinačno klasično možete preuzeti OVDJE

Kompletne rezultate preciznog izbijanja možete preuzeeti OVDJE

Natrag