Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorsko prvenstvo Hrvatske

Bruno Kraljić, ovosezonsko pojačnje Istre Poreč, osvojio je 3. mjesto na prvom pozivnom prvenstvu Hrvatske u brzinskom izbijanju na tri pozicije, održanom u riječkom boćarskom domu na Podvežici, te se tako u svom prvom službenom nastupu u dresu novog kluba okitio brončanom medaljom.

Deset boćara koji su se natjecali prvo su odradili kvalifikacijsku seriji u kojoj je Kraljić ostvario treći rezultat serije od 47 pogodaka iz 49 izbačaja i tako osigurao brončano odličje. Bolji od Bruna bili su Luka Gašpar iz zagrebačkog Zrinjevca s perfektnim rezultatom bez promašaja 49(49) koji je time postao novi mlađeseniorski (do 23 godine) svjetski rekorder i Marino Milićević, novi član Bistona iz Baške Vode, s rezultatom 48(50), koji su se plasirali u finale. Kraljić je pak, zajedno s također novim članom Bistona Marinom Ćubelom, koji je ostvario rezulat 45(49), izborio nastup u susretu za 3. mjesto. Kraljić je potom pobijedio Marina Ćubelu 48(49):42(48), dok je novi prvak Hrvatske postao Milićević koji je u finalu savladao Gašpara 48(50):41(49).

Osvajači medalja u brzinskom izbijanju - (slijeva) Marino Milićević, Luka Gašpar, Bruno Kraljić i Marin Ćubela
Osvajači medalja u brzinskom izbijanju - (slijeva) Marino Milićević, Luka Gašpar, Bruno Kraljić i Marin Ćubela

 

Mateo Načinović, još jedan novi član Istre Poreč, je zauzeo 5. mjesto s rezultatom 41(45) u kvalifikacijama.

Nažalost, premda je u prijavama bio najavljen, na prvenstvu nije nastupio jedan od aktualnih svjetskih rekordera i nekadašnji dvostruki europski prvak u klasičnom brzinskom izbijanju Leo Brnić (La Perosina, Italija), dok je aktualni svjetski prvak Darijan Živolić (Pula) i prije samog prvenstva objavio da zbog ostalih obveza ne može nastupiti na prvenstvu. No, njihov izostanak ni malo ne umanjuje uspjehe osvajača medalja koji su na državnom prvenstvu ostvarili rezultate zaista najviših svjetskih vrijednosti i pokazali da Hrvatska trenutno ima velik broj brzinskih izbijača najviše svjetske klase.

U Rijeci je održano i PH u preciznom izbijanju na kojem dvojica članova Istre Poreč, Mateo Načinović i Luka Puniš nisu ostvarili zapažene rezultate, odnosno nisu se iz kvalifikacija uspjeli plasirati u polufinalnu seriju, među osam najboljih.

Naslov državnog prvaka osvojio je Pero Ćubela, još jedan novi član Bistona koji je time opravdao status aktualno europskog prvaka u ovoj disciplini. Joško Buterin iz riječkog Vargona, koji je na koncu osvojio 3. mjesto i brončanu medalju je u drugoj kvalifikacijskoj seriji s rezultatom od 32 punta postao novi hrvatski rekorder.

Kompletne rezultate u brzinskom izbijanju možete preuzeti OVDJE

Kompletne rezultate u preciznom izbijanju možete preuzeti OVDJE

Natrag