Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Seniorsko prvenstvo Hrvatske u parovima

Dino Jermaniš i Goran Krota, boćari buzetskog trećeligaša Selca Bračane, osvojili su 4. mjesto i brončane medalje na prvenstvu Hrvatske u parovima koje se dva dana igralo u riječkom boćarskom domu na Podvežici.

Jermaniš i Krota su u konkurenciji 21 para na svom putu do brončanog odličja u natjecanju po skupinama iznenadili prvoligaški par zagrebačkog Zrinjevca Filipa Veselčića i Mira Begovića pobjedom 13:10, dok su u četvrtfinalu s uvjerljivih 13:1 savladali juniorski par kojeg je uz Luku Peričića iz crikveničkog Gornjeg kraja Ladvića činio i Ivan Štihović iz Pazina, te su se tako plasirali u polufinale i osigurali najmanje brončanu kolajnu. No u završnici, u kojoj su se natjecali u konkurenciji parova sastavljenih od odreda aktualnih i bivših reprezentativaca Buzećani nisu uspjeli ostvariti pobjedu. Prvo su polufinale sa 11:5 izgubili od para Zrinjevca Luke Gašpara i Jure Maglića, a potom su poraženi i u sisretu za 3. mjesto od također prvotimaca zagrebačkog prvoligaša Tomislava Kolobarića i Igora Hajseka 12:5.

Naslov prvaka Hrvatske osvojili su braća Pero i Marin Ćubela, novi članovi Bistona iz Baške Vode, koji su u finalu sa 5:1 nadvisili Gašpara i Maglića.

Osvajači medalja na PH u parovima - (s desna): Dino Jermaniš, Goran Krota, Igor Hajsek, Tomislav Kolobarić, Jure Maglić, Luka Gašpar, Pero i Marin Ćubela
Osvajači medalja na PH u parovima - (s desna): Dino Jermaniš, Goran Krota, Igor Hajsek, Tomislav Kolobarić, Jure Maglić, Luka Gašpar, Pero i Marin Ćubela

 

Na prvenstvu su nastupila još dva istarska boćara koja se iz natjecanja po skupinama nisu uspjela plasirati u četvrtfinale. Matea Načinovića iz Istre Poreč, koji je igrao u paru sa Karlom Šabanom, članom Svetog Jakova iz Jadranova, zaustavili su Marino Milićević (Biston) i Leo Brnić (La Perosina, Italija). Petara Barliana iz Pule, koji nije, kako je bilo najavljeno, igrau u paru s mladim Leonom Petzom iz riječkog Vargona, već sa Filipom Klarićem, članom Drivenika iz Općine Vinodolske, zaustavili su pak Davor Jelovica i Joško Buterin iz Vargona.

Na samom prvenstvu nije nastupilo nekoliko prijavljenih boćara pa tako, između ostalih, nistu nastupili Bruno Kraljić iz Istre Poreč i Mario Grančić iz Imotskog, Nini Stranić i Dajan Jurman iz Pazina, te donedavni član Pazina, a u novoj sezoni Zrinjevca, Filip Matijašić koji je trebao igrati u paru sa Gašparom.

Kompletne rezultate PH u parovima možete preuzeti OVDJE

 

U nedjelju, 25. listopada prijepodne će se na Podvežici održati završnica PH u preciznom izbijanju i PH u brzinskom izbijanju na tri pozicije.

Natrag