Logo IBS
Istarski Boćarski Savez - bocanje.ibs.hr

Istarski ligaški tjedan

Oslabljeni boćari Labina, ponovno bez Alberta Ivančića, ali ovoga puta i bez Dean Cvečića, doživjeli su na gostovanju kod Sesveta tijesan (13:11) drugi uzastopni poraz u Drugoj HBL sjever koji ih je spustio u zlatnu sredinu prvenstvene ljestvice.

Vodili su Labinjani u metropoli sa 10:6 uoči završne faze susreta no do kraja tek je Denis Brajuha uspio remizirati u jednoj pojedinačnoj igri dok su Sesvećani ostvarili uvjerljiva slavlja u preostale tri igre i upisali drugu uzastopnu pobjedu. Gianfranco Santoro i David Juričić sudjelovali su u ostvarenju po dvije pobjede za goste, nedovoljno za ukupno barem bod. Labin u sljedećem kolu na oproštaju od godine u jednom od derbija kola ugošćuje drugoplasirani Podhum.

Vodnjan je u Trećoj HBL zapad remizirao u Rijeci s Lučkim radnikom (12:12) što je iskoristio Kastav koji je na gostovanju u Svetvinčentu pobijedio istoimenog domaćina 16:8 i osamostalio se na čelu prvenstvene ljestvice. Svetvinčentu je to pak već treći domaći poraz sezone što govori koliko ga teška borba za ostanak u nastavku sezone očekuje. U buzetskom derbiju Selca Bračana je na gostovanju sa 17:7 pobijedila Ročko Polje koje jedino, uz riječki Mario Gennari, još uvijek u ligi ne zna za pobjedu. U sljedećem kolu, na oproštaju od jeseni istarski derbi igraju Lindar i Svetvinčent dok derbi začelja igraju Mario Gennari i Ročko Polje.

U velikom derbiju jeseni u Prvoj A IBL Raša je kod kuće sa 14:8 savladala Sošića, zadržala stopostotni učinak u sezoni nakon šest odigranih susreta i kolo prije kraja osvojila naslov jesenskog prvaka lige. Hoće li Raša polusezonu okončati sa stopostotnim učinkom doznati ćem u subotu kada lider gostuje kod Vrha, dok derbi kola igraju pazinski Kamen i Valtura.

Detalj s derbija Raša - Sošići. Foto: Facebook.
Detalj s derbija Raša - Sošići. Foto: Facebook.

 

Nakon tijesnog poraza u prethodnom kolu na gostovanju u Divšićima (12:10) pulska Veruda se u Prvoj B IBL domaćim slavljem nad Juricanima (14:8) vratila na pobjedničku stazu i ponovno samostalno zagospodarila vrhom prvenstvene ljestvice. Puljanima je u tome pomogao i Červar koji je kod kuće sa 15:7 nadvisio Štandar Muntrilj, te tako ostavio Montižanu samu na začelju poretka. U sljedečem kolu nakon velikog derbija između Svetog Lovreča mladih i Verude doznati ćemo hoće li Puljani sami ili u drušvu na čelu ljestvice provesti predstojeću zimu i dočekati proljeće.

Obilježja zadnjeg kola u u obje skupine Druge IBL su posrtanja lidera na gostovanjima kod fenjeraša. U sjevernoj skupini Veleniki su remizirali kod Svetog Lovreča (10:10) kojem je to prvi osvojeni bod sezone. U južnoj skupini Stepčići su, nakon pet uzastopnih pobjeda, prvi poraz sezone doživjeli na gosovanju kod Barata (13:7). No ovaj poraz nije previše naštetio Stepčićima jer su Režanci i Potpićan u derbiju remizirali (10:10) pa se iz tog susreta "izgubio" onaj treći bod koji bi objema momčadima itekako dobro došau u hvatanju lidera. U zadnjem kolu jeseni na sjeveru Veleniki će u subotu braniti lidersku poziciju u derbiju sa Novom Vasi. Na jugu derbi igraju Brajkop i Režanci, a vodećim Stepčićima je kod kuće potreban bod protiv Raklja da bi, bez obzira na rezultat susreta Potpićan - Barat, osvojili jesenski naslov prvaka.

U Trećoj IBL klubovi se u ligaškom dijelu prvenstva bore za što bolje pozicije za doigravanje od kojih prva tri mjesta na prvenstvenim ljestvicama vode izravno u četvrtfinale. Prigodu da i teorijski prvi osiguraju plasman u četvrtfinale u skupini sjever I imaju Brda ukoliko u četvrtak, 15. listopada u zaostalom susretu na gostovanju pobijede Dajlu. Nakon zadnjeg jesenskog kola praktički su u četvrtfinalu već i vodeći klubovi skupine sjever II Vižinada i porečka Mate Balota, te vodeći Marići u skupini jug II, odnosno pulska Sedra u skupini jug I koju još u petak očekuje odigravanje zaostalog susreta sa Vinkuranom.

 

Natrag